Hoofddorp – 11 oktober 2010– Open Text Corporation (NASDAQ: OTEX, TSC: OTC), wereldwijd toonaangevend leverancier in Enterprise Content Management (ECM) software, heeft ECM Suite 2010 op de markt gebracht. ECM Suite 2010 is het resultaat van de grootste innovatieslag in de geschiedenis van het bedrijf, met als resultaat dat Open Text nu de meest complete ECM-oplossing in de markt aanbiedt.

De meerwaarde van de ECM Suite 2010 is de combinatie van verschillende technologieën die alle aspecten van ECM omvatten. Open Text voegt brede nieuwe functionaliteit toe die door talrijke integratiepunten met elkaar zijn verbonden en op die manier 90 producten en modules omvat, variërend van compliance, business process management en portals tot geïntegreerde mobiele ondersteuning en archivering van bedrijfsinformatie. Het resultaat biedt klanten het meest complete content management systeem, dat in staat is om de enorme hoeveelheid soorten content, talen, applicaties, gebruikersbehoeften en bedrijfsprocessen binnen organisaties te beheren.

ECM Suite 2010 biedt organisaties de mogelijkheid om ECM een niveau verder te tillen dan een projectmatige of functionele implementatie -wanneer ECM systemen en afdelingen overschrijdt en waarde toevoegt- dit helpt om kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. De kracht van ECM Suite 2010 is de servicelaag die de basis vormt: proces services, gebruikersinterface services en de kern van de ECM Suite de ‘Enterprise Library’ (voorheen LiveLink), met geïntegreerde archivering, metadatamanagement en zoek- en recordsmanagement. Alle onderdelen van de ECM Suite integreren met deze laag.

Binnen de ECM Suite 2010 zijn een aantal overgenomen technologieën geïntegreerd die de ECM Suite verder versterken, zoals:

· Open Text Portal (van Vignette): biedt krachtige, op standaarden georiënteerde portalmogelijkheden om content te publiceren van de ECM Suite, processen, het web, Open Text Social Communities en andere bronnen.

· Open Text Web Experience Management (van Vignette): biedt een dynamische web content management mogelijkheid voor de ECM Suite. Het kan content publiceren van de Enterprise Library, Open Text Social Communities en Open Text Media Management. Het kan ook binnen de Portal publiceren. Bovendien kan web content worden gearchiveerd en beheerd met de ECM Suite.

· Open Text Social Communities (van Vignette): breidt de ECM Suite uit met dynamische mogelijkheden op het gebied van Social en Community intranet en extranet. Daarnaast kan content worden gearchiveerd en worden geplaatst onder records management.

· Open Text Content Analytics, Semantic Navigation (van Nstein): voegt technologie voor contentanalyse toe aan de ECM Suite, waardoor gebruikers content sneller kunnen vinden op basis van de betekenis. Semantic Navigation is nu ook beschikbaar als onderdeel van Web Experience Management.

· Open Text Capture (van Captaris): volledig geïntegreerde imaging en OCR-componenten.

· Open Text Media Management (van Artesia): volledig geïntegreerd binnen Web Experience Management.

“De chaos en risico’s op het gebied van content binnen organisaties blijven groeien, maar wij richten ons juist op innovatie om onze klanten te helpen deze uitdagingen aan te gaan”, zegt Eugene Roman Chief Technology bij Open Text, wiens podcast over de ECM Suite 2010 op het web beschikbaar is gesteld. “De afgelopen jaren, heeft Open Text een snelle ontwikkeling doorgemaakt naar een service gebaseerde architectuur en implementeerde geavanceerde ontwikkelprocessen, waardoor wij snel en efficiënt nieuwe en toekomstige functionaliteiten kunnen integreren. Hierbij maakt het niet uit of wij het zelf hebben ontwikkeld of dat het is aangekocht. ECM Suite 2010 is de grootste R&D prestatie van Open Text in de geschiedenis en zal onze klanten helpen om op een eenvoudige manier hun toekomstige ECM-strategieën te bepalen.”

Innovatie: Nieuwe mogelijkheden

ECM Suite 2010 omvat uitgebreide functionaliteit om ‘social collaboration’ en mobiliteit te verbeteren, compliance te beheren en de gebruikerservaring te verrijken, zodat gebruikers sneller kunnen werken en zo de productiviteit en de ROI voor organisaties vergroten. ‘Social collaboration’ is standaard verwerkt in de basis van de ECM Suite 2010 met mogelijkheden zoals discussies, forums en wiki’s. Open Text Pulse biedt ECM Suite gebruikers de mogelijkheid deel te nemen aan microblogging, collega’s te volgen, content te delen, vakexperts te vinden, allemaal in een geïntegreerd interface dat gebruikers helpt productief te zijn. Als onderdeel van de ECM Suite kunnen deze sociale media mogelijkheden volledig worden beveiligd en beheerd op basis van complianceregels.

John Tropea, Global Facilitator, Communities of Practice voor het wereldwijde ingenieursbureau Hatch, stelt: “Het is prettig dat via Open Text Pulse discussies en interactie rond een document kunnen plaatsvinden in plaats van in een aparte omgeving zoals via e-mail. Alle beslissingen en interactie rond de totstandkoming van een document kunnen nu worden vastgelegd – een prachtig voorbeeld van ‘corporate memory’.

Voor interoperabiliteit met bestaande content repositories en applicaties in een grote onderneming, biedt de ECM Suite 2010 ondersteuning voor de Content Management Interoperability Services (CMIS) standaard. Dit biedt klanten toegang tot content vanuit CMIS-gecertificeerde systemen en content repositories. Omgekeerd hebben CMIS-geschikte toepassingen toegang tot content in de Enterprise Library. ECM Suite 2010 biedt tevens ondersteuning voor de drie grote virtualisatieomgevingen: VMware, Microsoft Hyper-V en Oracle Virtualisation.

Geschikt voor maatwerk

Zich bewust van het belang van gebruiksgemak -hetgeen adoptie bevordert- het verminderen van training en gebruikers sneller helpen te werken, heeft Open Text belangrijke veranderingen aangebracht aan de gebruikersinterface in de ECM Suite 2010. Deze aanpassingen zijn gebaseerd op de nieuwste webstandaarden en maken de software meer intuïtief, aanpasbaar en uitbreidbaar naar mobiele apparaten. Het nieuwe ontwerp laat gebruikers hun ervaring zelf bepalen met behulp van aan te passen kolommen, het verbergen van overbodige menu’s en het creëren van gepersonaliseerde filters. Bovendien zijn de zoekopties verbeterd en heeft Open Text ook facet gebaseerd browsen toegevoegd, waarmee gebruikers bestaande metadata kunnen gebruiken om te navigeren door enorme hoeveelheden content.

Binnen de ECM Suite 2010 ontwikkelde Open Text ook meertalige metadata, de mogelijkheid om tussen verschillende talen te schakelen en de mogelijkheid voor klanten om de taal van een toepassing aan te passen aan hun organisatie met behulp van bedrijfspecifieke woordenboeken.

Ontwikkeld om beter te presteren

Ook prestatieverbeteringen in de ECM Suite 2010 dragen bij aan de gebruikersacceptatie door snellere responstijd en door relevante content en zoekresultaten zeer snel te presenteren, zodat gebruikers snel door content kunnen navigeren en het kunnen organiseren. Open Text heeft ook op andere gebieden snelheid en prestatieverbeteringen toegevoegd, bijvoorbeeld op het gebied van records management, waar grootschalige verwijdering van records, die voorheen tot 2,5 uur verwerkingstijd in benchmark tests innamen, nu slechts 15 seconden duren. Dit vergroot de traditionele kracht van de onderneming op het gebied van informatie governance.

Prestatieverbeteringen op serverniveau betekenen dat met de inzet van een kleiner aantal servers hetzelfde niveau van schaalbaarheid kan worden bereikt. Hierdoor komt meer capaciteit vrij voor functionele componenten binnen de bestaande infrastructuur. De grondige optimalisering van de ECM Suite code resulteert in veel hogere doorvoersnelheden tijdens benchmark tests.

Meer informatie over de ECM Suite 2010, is te vinden op: http://www.opentext.com/2/global/sol-products/sol-pro-open-text-ecm-suite.htm. Open Text zal de ECM Suite 2010 demonstreren tijdens Content World 2010, Open Text’s wereldwijde ECM conferentie van 7-12 november in Washington, D.C. Kijk voor meer informatie op: http://opentext.cvent.com/EVENTS/Info/Summary.aspx?e=2492a69e-634a-4a92-a2a2-f10cd9d8422f&?source=CW2010contentdays

Het beheren van content in de Cloud

Veel van de fundamentele ideeën die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van ECM Suite 2010 zijn vastgelegd in een nieuwe ECM boek, genaamd Managing Content in the Cloud, waarin Open Text Executive Chairman en Chief Strategy Officer Tom Jenkins vertelt over hoe ECM de manier waarop organisaties zaken doen voorgoed heeft veranderd. Het boek beschrijft effectieve oplossingen, belangrijke technologieën en omvat 50 innovatieve verhalen van hoe Open Text gebruikers de ECM Suite gebruiken om problemen op te lossen.

Rate this post

Print Friendly