11 oktober 2010 – Gent, België – Enfocus brengt PitStop Connect 09 update 1 uit, een gebruiksvriendelijke tool om PDF’s te preflighten en drukklaar aan te leveren. Deze eerste update biedt onder andere ondersteuning in de vorm van gestroomlijnde updates van Connectors en real-time feedback tijdens de PDF-verwerking. Het levert tijdsbesparingen op en zorgt voor een verdere stroomlijning van de communicatie tussen drukkers, uitgevers en creatieve professionals.

PitStop Connect 09 werd gelanceerd in mei 2010. Het maakt het voor creatieve professionals, zelfs als ze niet technisch onderlegd zijn, een stuk makkelijker om perfecte PDF bestanden aan te leveren. De tool stelt drukkers en uitgevers immers in staat Connectors te maken, kleine desktoptools met gerichte specificaties voor het preflighten en aanleveren van PDF’s. PitStop Connect 09 kan ook worden gebruikt om andere bestandsformaten zoals JPEG- en TIFF-bestanden automatisch via FTP aan de drukker of uitgever te leveren of rechtstreeks naar een Enfocus Switch geautomatiseerde workflow te sturen. In dat geval worden de bestanden niet gepreflight.

Drukkers en uitgevers kunnen de Connectors onder de naam van hun bedrijf aanbieden aan vormgevers en creatieve professionals. Een Connector kan alleen worden gebruikt om bestanden aan te leveren bij de drukker of uitgever die de tool heeft gemaakt en ingesteld. Wanneer drukkers en uitgevers een Connector hebben gemaakt, kunnen ze deze beschikbaar stellen via FTP of op een website. De Connector kan worden gebruikt door een onbeperkt aantal creatieve professionals en is gratis voor hen. De drukkers en uitgevers betalen een eenmalige vergoeding, die niet afhankelijk is van het aantal gebruikers.

“PitStop Connect wordt doorgaans gebruikt door drukkerijen die hun communicatie willen stroomlijnen en willen vermijden dat ze meerdere keren contact moeten opnemen met de klant in verband met correcties. Een Deense drukkerij liet ons bijvoorbeeld weten dat ze nu ongeveer 25 tot 40% minder tijd aan communicatie met klanten hoeven te besteden. Elk bestand dat ze ontvangen is immers drukklaar”, zegt Kristof Kemseke, Product Manager bij Enfocus. “Met de release van update 1 kunnen gebruikers nu nog meer kostbare tijd besparen, en dan vooral wanneer ze Connectors willen updaten.”

Wat is er nieuw?

PitStop Connect 09 update 1 is de eerste update voor deze tool en is gratis voor alle bestaande PitStop Connect gebruikers. “We hebben geluisterd naar de feedback van klanten. Zo hebben we geleerd dat men het proces om Connectors te updaten te omslachtig vond. Met Update 1 komen we tegemoet aan deze feedback door een gestroomlijnd updateproces voor Connectors te bieden”, zegt Kemseke. “Voor drukkers en uitgevers is het belangrijk dat creatieve professionals steeds de nieuwste versie van hun Connector gebruiken. PitStop Connect 09 update 1 voegt functies toe om dit proces te vergemakkelijken en tegelijkertijd kostbare tijd te besparen.”

PitStop Connect gebruikers die Connectors aanbieden, kunnen hun Connector nu van tijd tot tijd eenvoudig updaten. Met update 1 kunnen ze de nieuwe versie gewoon op hun FTP-server zetten. Iedereen die de vorige versie van deze Connector heeft geïnstalleerd, wordt dan door de Connector op de hoogte gesteld dat er een nieuwe versie beschikbaar is en dat ze deze kunnen downloaden. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde intelligentie van de geïnstalleerde Connector. Hierdoor wordt automatisch bijgehouden waar de tool vandaan kwam. De Connector detecteert wanneer er een nieuwe versie is geüpload en geeft dan aan waar de creatieve professional de nieuwe versie kan vinden.

Een belangrijk voordeel van update 1 voor de creatieve gebruikers is dat ze real-time feedback ontvangen terwijl een bestand wordt verwerkt. Het hoofdvenster laat zien wie de bestanden zal ontvangen en op een voortgangsbalk wordt weergegeven welke stap is bereikt. Intussen houdt het log elke stap bij. Kortom, de gebruiker ziet in real time wat er gebeurt.

PitStop Connect 09 update 1 biedt ook uitgebreide ondersteuning voor jobs met meerdere bestanden. Gebruikers kunnen metadata-informatie nu één keer invoeren en daarna toepassen op elk bestand.

Rate this post

Print Friendly