Pilot Greencitydistribution Tilburg, Mail Monitor en Eddoc Weaver zijn door de vakjury genomineerd voor de VGP Post Award. Op dinsdag 9 november tijdens het evenement DocumentLifeCycle’10 in Arnhem kiezen publiek en vakjury uit deze drie postale innovaties de winnaar van de VGP Post Award.

De Vereniging Grootgebruikers Postdiensten (VGP) looft de prijs nu voor de vierde keer op rij uit.

De genomineerde cases

Pilot Greencitydistribution Tilburg (GreenCityDistribution)

Tilburg is de eerste stad waar Greencitydistribution van start is gegaan. Greencitydistribution consolideert de distributie van verschillende (post- en pakket)vervoerders. Het doel is om het aantal voertuigen dat in de binnenstad actief is flink te verminderen. De vakjury vindt dit een goed initiatief en is van mening dat het project qua duurzaamheid past in de huidige tijdgeest. Tevens erkent de jury de potentie om dit concept ook in andere steden toe te passen.

De mail monitor – independent customer perspective on mail performance (Spectos)

Naarmate de postliberalisering nieuwe spelers en diensten op de markt brengt, wordt het meten van de kwaliteit van de dienstverlening steeds complexer en meer concurrerend. Spectos biedt in dit krachtenveld een interessant concept waarbij resultaten inzake overkomstduur, overkomstzekerheid en klachten tot op wijkniveau zichtbaar worden. Een mooie portal zowel voor postvervoerder als voor gebruiker en van waaruit interessante leermomenten getrokken kunnen worden. Juryvoorzitter Peter de Jong: ‘Het onderzoek bevat enkele interessante, innovatieve elementen ’.

Sandd-codering en sortering met Eddoc Weaver (Edmond)

In samenwerking met Sandd heeft Edmond met Eddoc Weaver een oplossing gecreëerd waarmee op eenvoudige wijze en zonder in te grijpen in de achterliggende computersystemen van verzenders Sandd-codes aan adressen op documenten kunnen worden toegevoegd. Hiermee wordt het ‘in-house’ mogelijk om eenvoudig en desgewenst zelfs tot op documentniveau te switchen tussen postbezorgers. Uitbreiding naar andere postale dienstverleners is nog niet operationeel maar behoort wel tot de mogelijkheden. De vakjury is van mening dat deze toepassing de klant grote voordelen in het postale proces kan opleveren.Tevens reduceert het kosten.

De jury

De jury bestaat dit jaar uit:

  • Juryvoorzitter Peter de Jong, directeur Sequoia Service Communication
  • Bert Aerts, coördinator voor het postbeleid Ministerie van Economische Zaken
  • Barbara Baarsma, directeur SEO Economisch Onderzoek
  • Gert-Jan ten Klei, algemeen directeur Pondres
  • Jan Kloeze, hoofdredacteur VIP/Doc
  • Alfred Köbe, chairman Postal User Group (PUG)

Voor meer informatie over de award, de criteria en de procedure, kijk op www.postaward.nl. DocumentLifeCycle’10 wordt georganiseerd door de vaktitel Vip/Doc en Xplor Nederland.

Rate this post

Print Friendly