Noordwijk, 6 oktober 2010 – De gemeente Wassenaar zet in op volledig digitaal werken met de implementatie van Decos als zaaksysteem. Het huidige systeem van de gemeente wordt vervangen omdat dit niet langer voldoet aan de wensen van de organisatie. De gemeente wil volledig digitaal gaan werken en heeft behoefte aan inzicht in de voortgang van processen. De implementatie van Decos als zaaksysteem stelt de gemeente in staat om de dienstverlening te optimaliseren. Daarnaast biedt het systeem volledig inzicht in het verloop van processen door de uitgebreide mogelijkheden om managementinformatie te genereren. In totaal zullen zo’n 200 medewerkers gebruik gaan maken van Decos.

De gemeente Wassenaar werkt nauw samen met de gemeente Voorschoten die reeds enkele jaren succesvol gebruik maakt van Decos. De ervaringen die de gemeente Voorschoten heeft met Decos als zaaksysteem was dan ook een belangrijke reden voor de gemeente Wassenaar om voor Decos te kiezen. De invoering van het zaakgericht werken, waarbij de dienstverlening aan de klant centraal staat, heeft een grote impact op de organisatie. Medewerkers moeten leren hoe zij zaken kunnen registreren en afhandelen binnen de nieuwe werkwijze en daarom is er bewust gekozen voor een gefaseerde implementatie van het nieuwe zaaksysteem.

“Wij willen graag zaakgericht gaan werken, omdat wij hiermee meer zicht hebben op de voortgang van processen en efficiënter kunnen werken”, stelt Rob Nauta, projectleider bij de gemeente Wassenaar. “Ons huidige systeem is verouderd en biedt ons niet de mogelijkheid om processen volledig digitaal af te ronden. Wij zijn net gestart met de implementatie van Decos en gaan, vanaf 2011, het zaakgericht werken per werkproces introduceren. Om medewerkers te leren hoe zij zaakgericht kunnen werken, gaan wij samen met Decos, trainingen verzorgen. De medewerkers leren tijdens deze trainingen hoe Decos werkt en kunnen daarna direct aan de slag met het nieuwe systeem. Wij zullen ook zeker gebruik gaan maken van de expertise die de gemeente Voorschoten inmiddels heeft opgedaan met het zaakgericht werken.”

“Wij zijn verheugd dat de gemeente Wassenaar Decos gaat inzetten als zaaksysteem”, stelt Marcel Stevens, Senior Account Manager bij Decos. “Steeds meer organisaties binnen de publieke sector gaan aan de slag met het zaakgericht werken om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn. Het Decos zaaksysteem biedt organisaties de functionaliteit die zij nodig hebben om het zaakgericht werken succesvol te implementeren.”

Rate this post

Print Friendly