Londen, 4 oktober – Ricoh Europe PLC en InfoPrint Solutions Company kondigen de lancering aan van de Pro™ C901/C901s, een geavanceerd productiesysteem dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de wensen van de meest veeleisende grafische productieomgevingen. De nieuwe Pro™ C901/C901s is een indrukwekkende aanwinst voor het bestaande productportfolio van Ricoh en InfoPrint, dat krachtige oplossingen biedt voor hoogvolume printprofessionals.

De nieuwe krachtige verbeteringen:

Printsnelheden van 90 A4-pagina’s per minuut op media tot 300 g/m² dubbelzijdig, waardoor dit printproductiesysteem in zijn klasse de snelste is op de markt;

(olievrije) PxP™-toner voor een groter kleurbereik, hogere nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit, meer gebruiksgemak en een mattere afdrukkwaliteit die zich prima met offset laat vergelijken.

Door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s) voor eenvoudig onderhoud door de operator zelf en voor maximale uptime;

Uitgebreide Media Library, die media-instellingen automatiseert voor een snelle productieworkflow met een hoge afdrukkwaliteit. De papierbibliotheek is aangesloten op een EFI™ Fiery E41- of E81-printserver of Creo C-81™-printserver met geavanceerde tools voor kleur- en taakbeheer.

Dit nieuwe digitale productiesysteem komt tegemoet aan de behoeften van drukkerijen, copyshops, direct mail bedrijven en centrale reprografische diensten (CRD) die op zoek zijn naar een oplossing voor full colour drukwerk van hoge kwaliteit zonder een forse financiële investering te moeten doen. Dit systeem is ideaal voor een breed aanbod aan drukwerk, van on-demand printing van handleidingen en boeken tot marketingtoepassingen, zoals direct mail en variabele data printen.

Sander Sondaal, Country Coordinator Production Printing, vertelt:

“Wij zijn zeer verheugd met de aanvulling van de Pro C901/C901s op ons productportfolio dat nu nog beter aansluit op de eisen die de grafimediamarkt stelt aan digitaal drukwerk. De resultaten van de Pro C901 bij Drukkerij Gianotten zijn zeer positief. Vanaf 1 november 2010 kan iedereen de mogelijkheden van dit grafische printproductiesysteem ervaren in het European Competence Center van Ricoh in Woerden.”

Toine Deliën, Hoofd Prepress bij Drukkerij Gianotten, voegt hieraan toe:

“Vooral de topsnelheid en kleurconsistentie van de Pro C901 zijn uitmuntend. De afdrukkwaliteit is veel beter dan onze huidige digitale pers.

Wij vinden het belangrijk dat de productiesnelheid altijd constant blijft, ongeacht het gebruik van verschillende papierformaten. Dan is er ook nog de uitgebreide Media Library die media-instellingen automatiseert en het feit dat de Pro C901 zich niet hoeft te beperken tot digitale media, waardoor we perfect offset gradaties op al onze productiesystemen kunnen produceren

Veel opdrachten die vroeger op onze offset pers geproduceerd werden, kunnen nu geprint worden op de Pro C901, omdat het een uitstekend kleurbereik biedt. We hebben nu meer flexibiliteit om opdrachten eenvoudig van de ene pers naar de andere te verschuiven. Dit maakt het mogelijk om zowel meerdere kleinere oplages te verwerken als prijsvriendelijk gepersonaliseerd drukwerk aan te bieden.

De C901 is ook gebruiksvriendelijk. De Operator Replaceable Units helpen ons enorm om de bezoeken en kosten van een service engineer te beperken en de productiviteit te maximaliseren.”

Om klanten te helpen het maximale uit hun investering te halen, biedt Ricoh het unieke, via het web toegankelijke Business Driver Programma. Door toegang te bieden tot op maat gesneden advies, direct toepasbare kennis, actuele informatie en exclusieve diensten levert Ricoh haar klanten de bouwstenen voor hun groeiplannen.

Rate this post

Print Friendly