AMSTELVEEN, 4 oktober 2010 – Canon – wereldwijd marktleider in imaging solutions – heeft haar aandeel in de West-Europese markt voor kleuren-MFP’s vergroot dankzij de lancering van het printplatform imageRUNNER ADVANCE. Het succes van deze nieuwste generatie multifunctionele printers heeft er bovendien toe geleid dat Canon wordt omschreven als ‘leider’ in het rapport 2010 Magic Quadrant for MFPs and Printers van het toonaangevende onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

Onderzoek dat is verricht door onafhankelijk onderzoeksbureau InfoSource wijst uit dat Canon haar markaandeel in het office middensegment voor MFP’s* in de afgelopen twee jaar vrijwel heeft verdubbeld. Van 14 procent in het eerste halfjaar van 2009 tot 25,6 procent in dezelfde periode één jaar later. Hiermee neemt Canon een onbetwiste nummer één-positie in dit marktsegment in. Deze groei is het tastbare resultaat van de sterke verkoopresultaten van de imageRUNNER ADVANCE C5000-serie**. Bovendien realiseerde Canon Europe ook een substantiële groei in het bovenste segment van de Office-markt***. Zij sloot het eerste halfjaar van 2010 af met een marktaandeel van 25,3 procent.

“Bij de lancering van het imageRUNNER ADVANCE-platform in het najaar van 2009 waren de verwachtingen hooggespannen. We kunnen nu vaststellen dat deze ruim zijn waargemaakt met meer dan 30.000 verkochte systemen”, stelt Matthew Wrighton, European Office & Light Production Marketing Manager van Canon Europe. “Kosten, productiviteit, documentbeveiliging en het milieu zijn de belangrijkste zaken waarmee bedrijven worden geconfronteerd. imageRUNNER ADVANCE is een innovatief platform dat beantwoordt aan alle eisen op deze vier gebieden. De succesvolle lancering van dit platform heeft een rechtstreekse bijdrage geleverd aan de sterke opmars van ons marktaandeel in West-Europa.”

Bovendien wordt Canon vermeld in het ‘Leader Quadrant’ in Gartner’s 2010 Magic Quadrant for MFPs and Printers-rapport.**** Leiders worden hierin omschreven als “de meest capabele leveranciers van MFP’s, printers en bijbehorende printoplossingen en services.” Volgens Gartner “hebben deze leiders ook aangetoond dat zij inspanningen op het gebied van Research & Development kunnen vertalen in producten en oplossingen die aansluiten bij de behoeften van klanten.”

Wrighton: “Canon heeft dit baanbrekende platform ontwikkeld op basis van feedback van klanten en partners en met een lange traditie op het gebied van innovatie. De erkenning van Gartner dat Canon toonaangevend is in vernieuwende technologie in combinatie met de uitstekende verkoopresultaten van imageRUNNER ADVANCE is een fantastische stimulans.”

De lancering van imageRUNNER ADVANCE markeerde een volledig nieuwe serie kantoor- en productie MFP’s van Canon. In de toekomst wordt dit zakelijke MFP-platform uitgebreid met producten die de marktpositie van Canon verder versterken.

Rate this post

Print Friendly