Scholle Europe is onderdeel van Scholle Packaging, wereldwijd marktleider in verpakkingsmateriaal voor voedsel en dranken. Wereldwijd telt Scholle ongeveer 2000 medewerkers. Coca Cola, Heinz en merken zoals JP Chenet zijn enkele bekende afnemers van Scholle. Het Europees hoofdkantoor is in Breda gevestigd. Naast een productieafdeling is daar ook een shared service center geplaatst. Van hieruit worden kantoren in oa Engeland, Frankrijk en Duitsland ondersteund in de verwerking van ongeveer 25.000 inkomende facturen per jaar.

Tijdbesparing en flexibiliteit

“De wijze waarop wij onze inkomende facturen nu verwerken is vrij bewerkelijk. Wij willen daarom graag tijdbesparing op de crediteurenafdeling realiseren. Daardoor kunnen wij meer tijd gaan besteden aan ondersteuning en support in plaats van transacties. Daarnaast kan het management de facturen binnenkort overal ter wereld accorderen. Aangezien zij vaak op reis zijn, liggen de facturen nu vaak een maand op het bureau te wachten, dat gebeurt dadelijk niet meer! Men kan de facturen online beoordelen en afhandelen.” aldus, Tim Buhre, Controller EMEA, Scholle Europe.

Naadloze integratie met Infor Baan

In samenspraak met de IT afdeling in Amerika is de beslissing de keuze voor ISP-Invoice voor Infor Baan bepaald. “De naadloze integratie met Baan die ISProjects samen met Infor heeft ontwikkeld wekt ook bij de IT groep veel vertrouwen. Daarnaast heeft de duidelijke, gebruiksvriendelijke functionaliteit, de template implementatie en de intensieve samenwerking tussen ISProjects en Infor de keuze snel bepaald.” vervolgt Buhre. Scholle Europe heeft een aantal demonstraties van ISP-Invoice bekeken waardoor zij een goede voorstelling kregen van de functionaliteit van ISP-Invoice en de integratie met Infor Baan. Een ex medewerker van Scholle is nu werkzaam bij Convenience Food Systems. CFS is al lange tijd gebruiker van ISP-Invoice. Recent hebben zij besloten ISP-Invoice wereldwijd uit te gaan rollen over de nevenvestigingen. Deze referentie gaf Buhre goede informatie over hoe ISP-Invoice in de praktijk werkt.

Het project

Inmiddels is het project voor de implementatie opgestart. Buhre: We maken nu goede stappen. De forse security systemen in Amerika hebben wat barrières opgeworpen, deze zijn nu overwonnen en half september starten we met testen. Als we de implementatie succesvol hebben afgerond willen we ISP-Invoice wereldwijd uitrollen, net als CFS. Daar kunnen we dan een volgende keer verder over praten…” besluit Buhre.

Rate this post

Print Friendly