Breukelen, 4 oktober 2010 – Xerox helpt mobiele professionals productief te blijven met tools die het nog eenvoudiger maken om veilig, tijd- en plaatsonafhankelijk te printen. Met de nieuwe Xerox Mobile Print Solution kunnen mobiel werkende professionals eenvoudig en veilig e-mails, presentaties en andere bedrijfsdocumenten printen vanaf iedere smartphone of met e-mail uitgerust apparaat.

“Geen twee mobiele professionals zijn gelijk, maar iedereen zoekt naar een manier om eenvoudig en veilig te printen”, licht Gerard Kruijt, Solutions Business Manager bij Xerox Nederland, toe. “Onze aanpak levert eenvoudige oplossingen voor iedere gebruiker op iedere locatie en op ieder gewenst tijdstip. Wij hebben met deze slimme oplossing de pijn uit het printen gehaald; het is overal beschikbaar en je maakt nooit meer foute afdrukken. Gebruikers kunnen zich nu weer richten op hun primaire taken en zijn niet meer bezig met instellingen om correct te printen. Het uitsluiten van misafdrukken ontlast niet alleen het milieu en voorkomt onnodige kosten, het scheelt vooral veel tijd en frustraties bij de gebruiker.”

Slim printen vanaf iedere smartphone

De Xerox Mobile Print Solution biedt gebruikers een universele mogelijkheid om te printen vanaf apparaten met e-mail functionaliteit (smartphones, iPhones, iPad’s, laptops, etc.) zonder drivers te gebruiken of eerst andere applicaties te hoeven downloaden of installeren. Gebruikers e-mailen hun bestanden in het originele formaat (bijvoorbeeld MS Word, Excel, PowerPoint of Adobe PDF) naar een beveiligde server. Vervolgens wordt er een bevestigingscode naar de gebruiker gemaild, waarmee hij de documenten veilig kan printen vanaf iedere multifunctionele printer (MFP) met het Xerox Extensible Interface platform.

De Mobile Print Solution van Xerox draait op een eigen server van het bedrijf, zodat gebruik kan worden gemaakt van de bestaande security infrastructuur en aan de geldende compliance regels wordt voldaan. De printoplossing biedt de volgende mogelijkheden:

  • Het behoud van document-formatering en data op het moment dat Microsoft Office documenten worden geprint, net als bij het printen vanaf de desktop
  • Een volledige preview van de documenten op het beeldscherm van de MFP
  • Dezelfde printinstellingen zoals aantal, dubbelzijdig, kleur en afwerkingsopties die ook beschikbaar zijn voor gebruikers op de desktop
  • De gebruiker kan de instellingen eenvoudig wijzigen tot op het laatste moment via het aanraakscherm van iedere Xerox MFP die voorzien is van het Extensible Interface Platform (EIP)
  • De gebruiker wordt nooit geconfronteerd met een printerdriver maar kiest alleen de gewenste documenten om te printen

Printen is nu letterlijk net zo eenvoudig als het verzenden van een e-mail en het intoetsen van een pincode.

Beschikbaarheid

De Xerox Mobile Print Solution is wereldwijd beschikbaar vanaf begin 2011 en in het vierde kwartaal van 2010 zullen de eerste installaties plaatsvinden. De Mobile Print Solution wordt al sinds de zomer van 2010 wereldwijd uitgerold binnen de Proctor & Gamble organisatie om al haar medewerkers te ondersteunen in hun mobiele printbehoeften.

Meer informatie op http://www.xerox.com/mobileprintsolution.

Rate this post

Print Friendly