EDIPOST heeft als eerste bedrijf in Frankrijk een Océ JetStream 1000 inkjet continuous feed printsysteem aangeschaft

Venlo, 5 oktober 2010 – Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag dat EDIPOST het eerste bedrijf in Frankrijk is dat een Océ JetStream® 1000 inkjet continuous feed printsysteem heeft aangeschaft. EDIPOST, dat al vijf Océ continuous feed zwart-witprinters in huis had, verstevigde hiermee zijn relatie met Océ door te kiezen voor een vierkleuren inkjetsysteem dat de weg effent voor productie op industriële schaal.

Eerste Océ JetStream 1000 vierkleuren inkjetsysteem in Frankrijk

Met een jaarproductie van circa 100 miljoen transactie- en direct-marketingdocumenten geldt EDIPOST als een dienstverlenend bedrijf met bewezen expertise op het gebied van transactieprinten en direct marketing. Het bedrijf beschikt over alle benodigde deskundigheid voor het leveren van op maat gesneden services en reageert snel op aanvragen voor bulk-mailing voor strategische documenten met strakke deadlines.

De Océ JetStream 1000, met een websnelheid van 75 meter per minuut (1.010 A4 full-color pagina’s), wordt ingezet voor EDIPOST’s 500 grote klanten in diverse sectoren, zoals watervoorziening, bank- en verzekeringswezen, ziekenfondsen en kredietmaatschappijen.

Als digitale printprovider met een uitgebreid park van zwart-wit en kleurenprinters ging EDIPOST één stap verder door zijn personeel te voorzien van een inkjetsysteem. Jacques Mouret, CEO van EDIPOST: “We zijn er trots op om als eerste bedrijf in Frankrijk een Océ JetStream 1000 in huis te hebben gehaald. We kwamen tot dit besluit nadat we alle in de markt verkrijgbare inkjetprinters bekeken hadden. De Océ JetStream 1000 onderscheidt zich door zijn compacte footprint en de mogelijkheid om in een en dezelfde run back-to-back te printen.” Océ JetStream printers zijn bovendien bijzonder flexibel wat betreft integratie in de bestaande IT-omgeving en pre/post-apparatuur.

Océ JetStream 1000 versterkt industriële aanpak

De volledige door het bedrijf geïmplementeerde oplossing komt neer op een totale investering van 3 miljoen euro, hetgeen aangeeft hoe belangrijk EDIPOST het vindt om zijn productieproces te industrialiseren.

De Océ JetStream 1000 wordt met name ingezet bij de productie van transactiedocumenten, waaronder de nieuwe TransPromo-toepassingen van het bedrijf. Het systeem wordt gebruikt voor de vierkleurendruk van op maat gesneden documenten met gebruikmaking van blanco papier zonder enige voorbedrukte data. Jacques Mouret: “Océ JetStream technologie heeft gezorgd voor een omwenteling in het productieproces ten faveure van de eindklant, die al zijn printopdrachten nu van dezelfde leverancier kan betrekken, met zeer snelle reactietijden en aanzienlijke kostenbesparingen door minder afval en minder voorraad. Met deze technologie krijgen onze services een echt industriële benadering en stimuleren we het gebruik van on-demand printing.”

De integratie van het Océ JetStream 1000 inkjetsysteem in een complete productielijn benadrukt nog eens dit proces van industrialisatie. Naast het printsysteem zelf bestaat de productielijn uit een Carroll perforator en een TECNAU TC 1550 FT3 micro-perforator voor inline dynamisch micro-perforeren.

In dat opzicht werd de keuze van EDIPOST voor de oplossing van Océ versterkt doordat Océ kan optreden als systeemintegrator en projectmanager. Sebastian Landesberger, Executive Vice President, Océ Production Printing: “Océ heeft een naam hoog te houden in de wereldwijde printsector wat betreft onze deskundigheid in het integreren van complete, krachtige oplossingen voor kleurendruk in bestaande productieprocessen die de gehele waardeketen van bestelling tot aflevering bestrijken. Als marktleider in continuous feed zwart-wit printen hebben we bovendien onze leidende positie aangaande het razendsnel printen van variabele data toegepast op de markt voor continuous feed printen in kleur, en dan met name middels onze Océ JetStream inkjet portfolio.”

Over EDIPOST

EDIPOST werd in 1979 opgericht en is momenteel gevestigd in Morangis, ten zuiden van Parijs, op een locatie ter grootte van 10.000 m². Met een personeelsbestand van 115 medewerkers wist EDIPOST in 2009 een omzet van 11 miljoen euro te realiseren. Met 30 jaar ervaring in sorteren en mailen en digitaal printen heeft EDIPOST een positie verworven als dienstverlenend bedrijf, met een bewezen expertise op het gebied van desktop publishing, TransPromo en direct marketing. EDIPOST biedt uitgebreide services, van de ontvangst van data tot bulk mailing en zorgt daarbij voor volledige traceerbaarheid en integriteit tijdens de gehele levensduur van een document. Dat is dan ook de reden waarom EDIPOST zichzelf graag positioneert als “skill integrator”.

Rate this post

Print Friendly