Venlo, 5 oktober 2010 – Océ, toonaangevend leverancier in oplossingen voor het digitaal beheren en afleveren van documenten, meldde vandaag dat Salmat Australia haar positie als marktleider in commerciële kleurenprintservices heeft verstevigd met de aankoop van Océ JetStream digitale full-color inkjettechnologie. Daarmee is de organisatie in staat de TransPromo-campagnes van haar klanten nog meer vaart te geven.

Flexibele migratie tussen twee technologieën

Salmat heeft twee Océ JetStream 2200 MICR modellen besteld, de eerste twee exemplaren van deze revolutionaire persen die in Australië worden verkocht. De order omvat bovendien het honderdste Océ JetStream printsysteem dat is verkocht sinds deze Océ web-fed inkjetpers voor het eerst werd geleverd in de zomer van 2008.

Sebastian Landesberger, Executive Vice President Océ Production Printing: “De verkoop van de twee Océ JetStream 2200 modellen bevestigt de aanpak van Océ als marktleider op het gebied van hoogvolume digitaal productieprinten in kleur. Tevens weerspiegelt deze aankoop het vertrouwen dat Salmat heeft in de toekomst van TransPromo-printen.” De Océ JetStream eenheden worden ondersteund door twee nieuwe Océ ColorStream 10000 Flex digitale printsystemen. “De op toner gebaseerde printsystemen bieden flexibiliteit en ondersteuning voor de JetStream aankoop omdat het bedrijf naar een bredere toepassing van kleur toewerkt met een flexibel migratiebeleid tussen de twee technologieën”, voegt Landesberger daar aan toe.

Marktleider in digitale kleuren in Australië

Salmat biedt haar commerciële kleurenservice aan sinds 2006. Het bedrijf staat bekend om de hoge uitvoerkwaliteit en om haar ervaring met het dagelijks produceren van runs met een hoog volume. Met deze laatste investering in de volgende generatie razendsnelle full-color continuous printers positioneert Salmat zich onmiskenbaar als markleider digitale kleur in Australië.

De nieuwe Océ technologie ondersteunt de TransPromo-service van Salmat. Daardoor is het bedrijf in staat full-color printing te leveren voor variabele data. De informatie die wordt afgedrukt op afschriften wordt geanalyseerd en hergebruikt zodat marketingcampagnes en aanbiedingen relevanter kunnen worden gemaakt op basis van de transacties, gedragingen en activiteiten van elke afzonderlijke geadresseerde. Zo zijn marketeers in staat alle klanten te benaderen via transactionele communicatie zoals afschriften en facturen in plaats van slechts die klanten die binnen hun budget bereikbaar zijn via direct mail of callcenteractiviteiten.

Redenen waarom Salmat de keus op Océ JetStream liet vallen

De beslissing van Salmat te kiezen voor Océ was de uitkomst van een strenge aanbestedingsprocedure voor digitaal inkjetprinten. De Océ JetStream 2200 technologie werd gekozen op basis van de kwaliteit van de print, de ondersteuning van een brede reeks papiersoorten en de onderliggende hardwaretechnologie. Bovendien biedt Océ een in de praktijk bewezen ondersteuningsplan in Australië. Het wereldwijde prestatievermogen in deze sector werd nog eens bevestigd doordat het bedrijf er in het afgelopen kalenderjaar in slaagde het grootste aantal inkjeteenheden te verkopen.

“Océ bood de meest concurrerende oplossing en legde bewijzen op tafel van een uitgebreide productkennis en toepassing daarvan wereldwijd”, aldus Nick Debenham, hoofd van de Business Process Outsourcing Division van Salmat. “Ze zijn toonaangevend leverancier van inkjetkleur en hun omvang en schaalbaarheid staan er garant voor dat we lokaal toegang hebben tot service en ondersteuning. Daarmee loopt Salmat technologisch voorop en zijn we in staat zonder basisbriefpapier afschriften te produceren en elk document te personaliseren.”

Klanten stappen over op kleur

Debenham vervolgt: “De nieuwe technologie stelt ons in staat nieuwe zakelijke kansen te creëren en de opbrengst van ons huidige klantenbestand te verhogen door klanten met in de markt concurrerende prijzen te stimuleren over te stappen op kleur. Tegelijkertijd stelt de snelheid en de rijke functieset van Océ ons in staat effectief en betrouwbaar TransPromo te leveren door conventionele transactiegegevens te combineren met bedrijfsmededelingen, klantspecifieke informatie en reclameboodschappen van partners.”

De Océ JetStream 2200 MICR is een digitaal full-color printsysteem dat in staat is op hoge snelheid full-color data van uitzonderlijke kwaliteit te produceren, onder andere met MICR-inkt (Magnetic Ink Character Recognition). Het systeem werkt met een snelle web-fed papierbaan en is in staat CMYK full-process kleur te produceren met een snelheid van 150 meter per minuut (2020 A4 pagina’s). Het resultaat is een uitzonderlijke verhouding tussen snelheid en kwaliteit, maximale productiviteit en lage bedrijfskosten. Salmat neemt twee Océ JetStream 2200 MICR continuous inkjetkleurenprintsystemen in gebruik, één in Victoria en één in New South Wales.

Maximale TransPromo-voordelen voor klanten van Salmat

“We zijn in staat kleur te gebruiken in real-time voor promotie-acties die op het laatste moment worden aangeboden en documenten te printen die aansluiten bij specifieke demografische gegevens. Debenham:?”Tevens kunnen de klanten van Salmat bij het ontginnen van “witte vlekken” de mogelijkheden voor marketeers verruimen om maximaal kansen te creëren met het kleurenproductieproces.

In de marketingwereld is aandacht de nieuwe valuta. Klanten besteden meer tijd aan afschriften en facturen dan aan welk ander marketingmateriaal ook. Onze investering in Océ is significant en benadrukt het streven van Salmat technologisch voorop te lopen. We hebben nu een betere positie dan ooit met digitale kleurmogelijkheden en wanneer die worden gecombineerd met onze sterke e-delivery infrastructuur, kunnen we onze klanten dezelfde ‘merk’ look-and-feel bieden voor alle media van hun meerkanaals klantencommunicatie. De recente investering in Océ stelt Salmat bovendien in staat complementaire markten te bedienen zoals het publiceren van variabele catalogi. Uiteindelijk investeren we namens onze klanten om hun competitieve voordeel te vergroten,” verklaart Debenham.

Rate this post

Print Friendly