AMSTELVEEN, 5 oktober 2010 – MultiCopy Amstelveen heeft – één jaar de ingebruikname van Canon imagePRESS 1110 – forse efficiencywinst geboekt. Dankzij het geavanceerde digitale productiesysteem is sprake van een uiterst snelle en efficiënte verwerking van printiopdrachten. Met als resultaat zeer korte levertijden en een substantiële verlaging van levertijden. Ook profiteert MultiCopy maximaal van de andere voordelen die imagePRESS 1110 te bieden heeft, zoals de enorme veelzijdigheid van mediaverwerking en hoge afdruksnelheid.

MultiCopy Amstelveen is een allround grafisch partner voor drukwerk, kopieën en digitale diensten. Naast drukwerk van diverse marketingmaterialen verzorgt deze vestiging de volledige productie en verspreiding van direct mailings, het printen van bouwtekeningen en posters en complete beursstands. Naast verschillende afwerkingmogelijkheden – zoals lamineren en plastificeren – biedt het grafische bedrijf een breed scala aan digitale grafische diensten. “Ons bedrijf draait een behoorlijk zwart-wit volume en met dit geavanceerde zwart-wit systeem van Canon zijn we binnen één jaar de eerste 1.750.000 zwart-wit afdrukken gepasseerd. De kwaliteit van imagePRESS 1110 en de mogelijkheid om op het systeem zwaardere papiersoorten tot 300 g/m2 te verwerken, voldoet volledig aan onze verwachtingen”, vertelt directeur en eigenaar Mark van Duivenbooden. “De imagePRESS 1110 heeft haar bestaansrecht ruimschoots aangetoond, zoals bij de productie van gepersonaliseerde prijslijsten. Voorheen produceerden we maximaal tussen 1.000 en 1.500 stuks en nam de productie erg veel tijd in beslag. Tegenwoordig zijn we in staat minimaal 3.000 gepersonaliseerde prijslijsten te produceren. De gebruiksvriendelijke en innovatieve software op de EFI-server zorgt voor een zeer snelle en efficiënte verwerking. Doordat instellingen in één keer voor meerdere opdrachten van toepassing zijn, is sprake van veel kortere levertijden. Ook ervaren we de voordelen van de veelzijdigheid van imagePRESS 1110 als het gaat om de verwerking van verschillende media, de uitstekende performance en hoge afdruksnelheden.”


Technologische innovaties

De imagePRESS 1110 is ontworpen voor productieomgevingen waar de hoogste industriestandaarden gelden. Met een snelheid van 110 pagina’s per minuut voor alle typen ongecoate media met gewichten van 52 g/m² tot en met 300 g/m² levert dit productiesysteem haarscherpe afdrukken en verwerkt het uiteenlopende papiersoorten vlekkeloos, zelfs op de drukste momenten. Het maximale papierformaat dat wordt ondersteund, is 19,2” x 13”. Met twee POD Decks die zijn uitgevoerd met meerdere papierbronnen, bedraagt de variabele papiercapaciteit 10.000 vel en biedt de imagePRESS meer dan 1,5 uur ononderbroken productie. De diverse inline nabewerkingsopties zorgen voor een nog hogere productiviteit. Het assortiment zwart-wit imagePRESS systemen van Canon is gebaseerd op het zeer succesvolle technologieplatform van de imagePRESS C7000VP serie. Deze verlegt de grenzen van printkwaliteit, productiviteit en veelzijdigheid voor midvolume productie in zwart-wit. De technologische innovaties zorgen voor een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid en kleurconstantheid. De afdrukresolutie van 1.200 dpi plus het innovatieve ‘twin sleeve’ afdrukproces zorgen samen voor resultaten met haarscherpe tekst en afbeeldingen.


– EINDE PERSBERICHT –


Over Canon

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie, voor zowel particulieren als bedrijven. De zakelijke activiteiten van Canon richten zich op twee duidelijk onderscheidende markten: Business Solutions (producten en diensten op het gebied van printing en document management voor kantoor- en professionele printomgevingen) en Consumer Imaging (foto- en videoapparatuur, printers, scanners, faxen en All-in-One’s). Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan, Amerika en Europa) met in totaal 239 vestigingen. Dagelijks zijn hier meer dan 165.000 werknemers actief. Het hoofdkantoor van Canon Nederland N.V. is gevestigd in Amstelveen. Meer informatie over Canon Nederland is te vinden op www.canon.nl.

Canon in Professional Print

Voor de grafische markt levert Canon diverse professionele oplossingen voor productie- en proofingdoeleinden. Canon biedt grafici totaaloplossingen met alle benodigde software, service, (commerciële) training, consultancy en aanvullende afwerkings-apparatuur. Canon’s hardware portfolio bestaat uit midvolume zwart-wit productiesystemen, hoogvolume kleurproductiesystemen, geavanceerde kleursystemen voor proofing en kleine oplages en grootformaat printers tot 60 inch.

Rate this post

Print Friendly