Nieuwe SDK biedt tot 92 snellere prestatie voor Europese talen en tot 40 procent nauwkeuriger resultaten voor Aziatische talen

München, 17 september 2010 — ABBYY, een aanbieder van technologieën voor documentherkenningstechnologie, technologie voor het vastleggen van gegevens en taalkundige oplossingen, introduceerde vandaag ABBYY FineReader Engine 10 voor Windows. In deze nieuwste versie van zijn software development kit (SDK) waarmee ontwikkelaars uiterst geavanceerde documentherkenningstechnologie in hun oplossingen kunnen integreren. FineReader Engine 10 is in staat om documenten in de belangrijkste Europese talen tot 92 sneller te herkennen ten opzichte van de voorgaande versie*. De nieuwe versie tevens de lat hoger op het gebied van OCR (optical character recognition oftewel optische tekstherkenning) voor Aziatische talen dankzij een verbetering van de nauwkeurigheid tot 40 procent**. De nieuwe SDK biedt daarnaast een keur van mogelijkheden voor het verwerken van afbeeldingen en foto’s en een verbeterd algoritme voor het reproduceren van de documentstructuur en opmaak van brondocumenten. De API kenmerkt zich door een gebruiksvriendelijke, taakspecifieke aanpak die maximale efficiëntie biedt met een minimale tijdsinspanning.

“De werkelijke uitdaging is om de OCR-verwerkingssnelheid te verhogen en tegelijkertijd het hoogst mogelijke niveau van nauwkeurigheid te bieden die klanten maar van OCR-technologie kunnen verwachten,” aldus Andrey Isaev, directeur van de Technology Products-divisie van ABBYY. “FineReader Engine 10 biedt een ideaal evenwicht tussen deze twee basiscriteria.”

De FineReader Engine SDK biedt ontwikkelaars en integrators alle tools die ze nodig hebben om een verscheidenheid aan herkenningstechnieken in hun toepassingen te integreren. Het herkenningsplatform van ABBYY biedt bekroonde OCR-functionaliteit, intelligent character recognition (intelligente tekenherkenning oftewel ICR) en herkenning van streepjescodes, markeringstekens, velden en zones, en functionaliteit. Daarnaast biedt het platform functionaliteit voor het converteren van PDF-documenten, waarbij gescande documenten en afbeeldingen in doorzoekbare en bewerkbare tekstbestanden kunnen worden omgezet. FineReader Engine 10 biedt de breedst mogelijke taalondersteuning met OCR voor 198 talen en ICR voor 113 talen. De belangrijkste nieuwe functies en mogelijkheden van ABBYY FineReader Engine 10 zijn:

Verbeterde snelle herkenningsmodus — Deze verbeterde modus biedt een tot 92 procent snellere paginadoorvoer voor Europese talen, en staat desondanks garant voor een uiterst nauwkeurige herkenning. De snelle herkenningsmodus heeft ten doel om de verhouding tussen verwerkingssnelheid en nauwkeurigheid te optimaliseren voor afbeeldingen van goede kwaliteit.

Verbeterde nauwkeurigheid van OCR voor het Chinees, Japans en Koreaans — Een verbeterde classificatie voor Aziatische tekens resulteert in een aanzienlijk hogere nauwkeurigheid van tekstherkenning voor documenten in het Chinees, Japans en Koreaans en voor meertalige documenten die een combinatie van Aziatische en Europese tekens bevatten.

Nieuwe herkenningsmodus voor scans met een lage resolutie — FineReader Engine 10 zorgt voor een verbetering procent van de nauwkeurigheid tot 20 ** voor scans met een lage resolutie en documenten met een lage afdrukkwaliteit (zoals oude faxen).

Nieuwe, krachtige API voor vereenvoudigde ontwikkeling — De nieuwe API biedt een reeks van vooraf gedefinieerde profielen voor de populairste herkenningstaken, zoals het converteren van documenten voor archiveringsdoeleinden, het hergebruik van informatie, streepjescodeherkenning enzovoort. De profielen omvatten geoptimaliseerde verwerkingsparameters om, gebruikers een ideaal uitgangspunt en de beste OCR-kwaliteit te bieden. Hiermee wordt tegelijkertijd een einde gemaakt aan lange leertrajecten en de noodzaak om systemen handmatig aan te passen. Voor specifieke maatoplossingen kunnen de profielen handmatig worden aangepast.

Verbeterde reproductie van de documentstructuur en paginalay-out — De nieuwe versie kenmerkt zich door een verbeterde analyse van de logische structuur van documenten met meerdere pagina’s dankzij de tweede generatie ADRT® (Adaptive Document Recognition Technology) van ABBYY. FineReader Engine 10 is in staat om op accurate wijze de complexe opmaakeigenschappen van Microsoft® Office-documenten te reproduceren — vanaf nu inclusief inhoudsopgaven, hiërarchische kopstructuren en bijschriften bij afbeeldingen en tabellen. Bovendien is de reproductie van voetnoten en stijlen verbeterd. FineReader Engine 10 biedt daarnaast een beter behoud van lay-outs van documenten met achtergrondafbeeldingen die van tekstgebieden zijn voorzien, evenals een nauwkeuriger reproductie van diagrammen en grafieken.

De SDK biedt verder een nieuwe Document Structure API. Dit is een unieke verzameling van functies waarmee de eigenschappen van de documentstructuur, zoals onder meer koppen, hoofdstukken, paginanummering, voetnoten en kopteksten op eenvoudige wijze kunnen worden opgehaald en gemanipuleerd.

Nieuwe mogelijkheden voor het verwerken van afbeeldingen en foto’s — FineReader Engine 10 bevat verbeterde OCR-technologie voor beelden die met camera’s zijn gemaakt. Deze technologie corrigeert op intelligente wijze vervormingen van 3D-afbeeldingen, ISO-ruis en bewogen beelden. FineReader Engine 10 is uitgerust met nieuwe binarisatietechnologie die ervoor zorgt dat alle tekst binnen de afbeelding behouden blijft. Zelfs in moeilijke gevallen gaat er hierdoor geen informatie verloren. De nieuwe SDK biedt daarnaast een unieke functie waardoor kleurmarkeringen en stempels van de rest van de afbeelding worden gescheiden, zodat de herkenningsnauwkeurigheid wordt verbeterd.

Verbeterde functionaliteit voor het exporteren van PDF-bestanden — FineReader Engine 10 biedt vooraf gedefinieerde exportprofielen voor PDF-bestanden zoals MaxQuality, MinSize, Balanced en MaxSpeed. Op basis van deze profielen kunnen integrators de kwaliteit van hun PDF-conversieprojecten verbeteren en profiteren van een kleinere bestandsomvang.

Beschikbaarheid en prijzen

ABBYY FineReader Engine 10 voor Windows is met directe ingang wereldwijd verkrijgbaar. Op basis van het flexibele, modulaire licentiemodel kunnen ontwikkelaars de beste combinatie van tools en prijzen voor hun projecten kiezen. De prijzen variëren al naar gelang het aantal CPU-cores, verwerkingsstations en het aantal verwerkte pagina’s. Neem voor meer informatie over licentiemodellen en prijzen contact op met de lokale ABBYY-vestiging of de dichtstbijzijnde ABBYY-partner.

Er is tevens een demoversie met een tijdsbeperking verkrijgbaar. Raadpleeg voor meer productinformatie http://www.abbyy.com/ocr_sdk/.

* Deze gegevens zijn gebaseerd op interne tests tijdens welke FineReader Engine 9, versie 1 werd vergeleken met FineReader Engine 10, versie 1. De tests omvatten standaardscans van zakelijke documenten in het Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Uw resultaten kunnen afwijken op basis van de scankwaliteit, de complexiteit van documenten, het type computer en het type toepassing.

** Deze gegevens zijn gebaseerd op interne tests.

Rate this post

Print Friendly