Lichtenvoorde, 22 september 2010 – DiMS! organizing print, wereldwijd marktleider in MIS/ERP systemen voor de drukkerij- en verpakkingsindustrie, heeft een uitbreiding van de DiMS! Advanced Production Tracking op de markt gebracht. Deze uiterst krachtige en proactieve tool is volledig geïntegreerd met de Web-enabled, end-to-end workflow van het DiMS!-systeem en zorgt voor een efficiënte productie middels de directe communicatie van en naar de productievloer. De DiMS! Advanced Production Tracking communiceert rechtstreeks met de DiMS!-server, waardoor het informatie over opdrachtstatus en vereiste taken in real-time terugkoppelt naar alle betrokken partijen.

Daarnaast wordt de DiMS! Advanced Production Tracking geroemd om haar gebruiksvriendelijke interface. Doordat het aanpasbaar is aan het gedrag van de gebruiker en daarnaast zeer efficiënte touch-screenmogelijkheden en aanpasbare schermen biedt, is de toepassing ervan zeer eenvoudig. Met de toevoeging van pop-up herinneringen, bieden de aanpasbare schermen gebruikers de mogelijkheid om hun werk aanzienlijk te optimaliseren.

Andere kenmerken zijn:

  1. Voorraadbeheer Met de DiMS! Advanced Production Tracking kunnen – middels touch-screens en handbediende (draadloze) apparatuur – materialen en goederen gescand worden, om zo de opdracht- en materiaalstroom te verbeteren. Documenten en palletlabels met barcodes worden gebruikt voor het scannen en beheersen van halffabricaten tot eindproducten – niet alleen binnen een vestiging, maar ook overkoepelend over verschillende vestigingen, magazijnen en distributiecentra.
  2. ‘Track & Trace’ functionaliteit – De palletlabels met barcodes zorgen er ook voor dat in de DiMS! Advanced Production Tracking alle inkomende en uitgaande materiaalbewegingen nauwgezet te volgen zijn. Naast bestelde, verscheepte en ontvangen aantallen, kunnen ook halffabricaten en fabricatieautorisaties doorheen de volledige supply-chain worden gevolgd. Bovendien zijn zendingen die onderweg zijn van toeleveranciers naar productielocaties of magazijnen ook volledig te volgen. Van al deze disciplines wordt specifieke data vergaard voor effectieve traceerbaarheid.
  3. Automatische tijdsregistratie – Deze functionaliteit controleert, naast looptijden, stoptijden, wachttijden en onderhoudstijden, ook het totaal aantal geregistreerde uren voor elke machine. Hierdoor kunnen analyses gemaakt worden om te bepalen hoeveel tijd per machine verbruikt is.
  4. Productieoptimalisatie – Binnen de DiMS! Advanced Production Tracking geven verschillende lichten de status van de snelheid, bruto aantallen, netto aantallen, te produceren aantallen en tijdsduur aan. De lichten zorgen ervoor dat machinevoerders intuïtief en in een oogopslag kunnen zien hoe de machine draait. Met het rood-geel-groen verkeerslichtensysteem waarschuwt het de machinevoerder of hij/zij actie moet ondernemen.
  5. Job tickets – De Advanced Production Tracking tool biedt Job tickets die continu 100% up-to-date zijn. Deze Job tickets worden digitaal of in hard copy getoond en garanderen dat iedereen in de productieworkflow altijd en overal de real-time informatie beschikbaar heeft.
  6. JDF-gecertificeerd – DiMS!’ state-of-the-art Production Tracking functionliteit is ook JDF-gecertificeerd. Daarnaast kan het andere XML-transacties toepassen om met zowel conventionele als digitale drukpersen, evenals toonaangevende prepresssoftware, te integreren. Kortom, het kan linken met alle benodigde productieonderdelen. Hierdoor is het mogelijk om informatie uit te wisselen tussen de productievloer en het volledige managementsysteem.
  7. Breder inzicht in de onderneming – Machines die in verschillende locaties staan, of zelfs in het buitenland, kunnen op elk moment, vanaf elke locatie worden gecontroleerd. Hierdoor wordt een beter en sneller inzicht in de in- en output verschaft.
  8. Afvalreductie – De verregaande communicatie tussen de DiMS! Advanced Production Tracking en DiMS! Scheduling zorgt ervoor dat het systeem altijd de meest effectieve productieplanning toont. Uiteindelijk resulteert dit in minder editiewijzigingen en minder stelinschiet. Doordat elke machinecrew exact kan raadplegen wat hun afvalpercentages zijn, is een gezonde onderlinge concurrentiestrijd vaak een bijkomend positief resultaat.
  9. Inzicht in stilstandoorzaken – De DiMS! Advanced Production Tracking stelt drukkerijen in staat om hun machinevoerders te dwingen om informatie in te voeren over de reden van de machinestilstand. Het effect van deze procedure is een rapport dat de Technische Dienst in staat stelt om snel bepaalde locale defecten in productielijnen te ontdekken en hun onderhoudsplanning daaraan aan te passen. Dit resulteert in een algemene vermindering van het aantal machinestoringen en dus een toename in de productiecapaciteit.
Rate this post

Print Friendly