ROCHESTER, New York, 21 september 2010 – Het gloednieuwe KODAK NEXPRESS Fotoplatform met Print Genius is ontworpen voor het drukken van hoogwaardige fotoproducten, van welke oorsprong dan ook: op de desktop, online, via een KODAK Kiosk of in de kleinhandel zoals een KODAK EXPRESS-winkel of bij een retailpartner. De oplossing is gebaseerd op het intellectuele eigendom en de expertise van Kodak op het vlak van beeldverwerking, materialen, digitale technologie, software en hardware.

Het NEXPRESS Fotoplatform levert een verbluffende fotokwaliteit en een uitzonderlijke productiviteit voor de productie van gedrukte fotoproducten zoals fotoboeken met harde en zachte covers, kalenders, wenskaarten, 4×6-afdrukken, magneten en andere fotoproducten. Met unieke effecten zoals reliëfdruk en matte of glanzende coating is het NEXPRESS Fotoplatform ideaal voor drukkerijen gespecialiseerd in fotoproducten, fotolabo’s, commerciële drukkerijen en andere leveranciers die klanten in de fotobranche bedienen.

“De vraag naar hoogwaardige fotoproducten neemt duidelijk toe”, aldus Stephen Fletcher, General Manager, Electrophotographic Printing Solutions, Kodak. “En voor leveranciers van fotoservices zijn er opwindende businesskansen. Met de geavanceerde mogelijkheden van het NEXPRESS Fotoplatform kunnen drukkerijen zich onderscheiden met unieke services en nieuwe inkomstenstromen genereren.”

Het NEXPRESS Fototplatform is een totaaloplossing en omvat onder meer KODAK Creative Production Software voor consumentenfotoproducten of KODAK PROFESSIONAL Digital Print Production Software (DP2) voor professionele fotolabo’s. Die softwarepakketten bevatten voorgeprogrammeerde fotoproductsjablonen zoals fotoboeken en kalenders, en zijn voorzien van KODAK PERFECT TOUCH Technologie-algoritmen ter ondersteuning van zelfcorrigerende afbeeldingen voor consistente, hoogwaardige fotoproducten.

De oplossing omvat een nieuwe KODAK NEXPRESS VI Fotofront-end met toonaangevende RIP-technologie die de verwerking optimaliseert, zodat de pers continu bestanden aangeleverd krijgt. Dat vertegenwoordigt een enorm voordeel in fotoworkflows waar extreme productiviteit nodig is om te kunnen voldoen aan de seizoensvraag. De NEXPRESS VI Fotofront-end is ook voorzien van geavanceerde fotoschermen en ruisfilteropties.

Andere troeven zijn de nieuwe droge inkten met minuscule partikels, die de kwaliteit verhogen en het inktverbruik doen dalen, een nieuwe lichtzwarte inkt voor de Fifth Imaging Unit om de korrel te optimaliseren, een zwarte droge inkt met een hogere densiteit voor diepere zwarttinten, een nieuwe Matte Fuser Roller-optie voor een matte afwerking met vloeiendere tinten en minder glans, en de mogelijkheid om te drukken op langere vellen, met een lengte tot 660 mm. Op langere vellen kunnen grotere boekcovers worden gedrukt en zijn meer imposities per vel mogelijk voor een hogere productiviteit (tot 131 ppm).

Het KODAK NEXPRESS Intelligent Calibration Systeem (ICS) van de tweede generatie garandeert een consistent hoge kwaliteit en beperkt de downtime en kosten tot een minimum omdat er weinig onderdelen te vervangen zijn. Het ICS vormt het zenuwcentrum van een gesloten kwaliteitscontrolesysteem dat een accurate kleurenreproductie handhaaft en de beeldkwaliteit verhoogt. Daarnaast gebruikt het systeem toonaangevende LED-belichtingskoppen, een inlinescanner en software gebaseerd op de beeldverwerkingsexpertise van Kodak om een automatisch kleurenbeheer tijdens de persproductie mogelijk te maken.

Fletcher: “Op de fotomarkt zijn kleuren cruciaal en de echte fotokwaliteit die dit apparaat levert, beantwoordt of overtreft de verwachtingen van klanten. Met de enorme toename aan betaalbare, hoogwaardige digitale camera’s zijn er meer foto’s op de markt dan ooit tevoren. Mensen willen herinneringen creëren en bewaren via een ruime keuze aan fototoepassingen.”

Net zoals alle NEXPRESS Persen is het NEXPRESS Fotoplatform ontworpen om de impact op het milieu te beperken. De afdrukken kunnen worden ontinkt volgens industriële standaardprocessen en Dry Inks bevatten geen lood of ftalaten boven de grenswaarden voor kinderen vastgesteld in sectie 102 van de Amerikaanse Consumer Product Safety Improvement Act van 2008.

De nieuwe reeks persen is gebaseerd op de beproefde KODAK NEXPRESS Perstechnologie met Print Genius, heeft een maandelijkse afdrukcyclus van meer dan 4.000.000 pagina’s en ondersteunt meer dan 600 verschillende papiersoorten. Bij gebruik van langere vellen drukken de verschillende modellen tegen snelheden van 91, 109 of 131 ppm.

KODAK-producten worden ondersteund via KODAK Service and Support. KODAK Service and Support bestaat uit meer dan 3000 professionals in 120 landen. Het is een toonaangevende dienstverlener met meerdere leveranciers. De geïntegreerde diensten omvatten onder meer consulting, installatie, onderhoud en ondersteuning voor commerciële drukkerijen, grafische communicatiebureaus, bedrijven voor documentverwerking en gegevensopslag en de sector van de detailhandel. De professionals van KODAK Service and Support zijn perfect opgeleid om klanten te helpen bij het beheersen van kosten, het optimaliseren van de productiviteit en het beperken van bedrijfsrisico’s.

Rate this post

Print Friendly