AMSTELVEEN, 16 september 2010 – Drukkerij Hamers Landgraaf BV speelt in op de groeimogelijkheden in de markt voor digital printing door de plaatsing van imageRUNNER ADVANCE C9060 PRO digitaal kleurenproductiesysteem en een imagePROGRAF 8300 grootformaat printer van Canon. De drukkerij maakt een sterke groei door en wil nu naast haar reeds gevestigde naam op het gebied van offsetdruk haar positie in de markt voor grootformaat printing versterken om zo haar klanten nog beter te kunnen bedienen. Dankzij deze uiterst geavanceerde printers is het mogelijk ook kleuropdrachten in grotere oplages flexibel en snel te verwerken en een hoogwaardige en consistente kwaliteit te waarborgen.

Investeren in groei

Drukkerij Hamers, gevestigd in Landgraaf, heeft sinds haar oprichting in 1930 een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van totale drukwerkproductie: van concept tot en met realisatie. Gezien de groei die de drukkerij doormaakt, ontstond behoefte aan nieuwe hoogwaardige printers die meer kwaliteit en variabele media kunnen verwerken. Deze uitbreiding van het printerpark moet het bedrijf in staat stellen zich als sterke speler te positioneren in de nieuwe markt voor grootformaat printing. “Wij volgen de ontwikkelingen in de grafische industrie op de voet en investeren voortdurend in kwaliteitsbewaking en –optimalisatie. De markt voor grootformaat printing vertegenwoordigt een belangrijke groeimarkt voor ons. Door de imageRUNNER ADVANCE C9060 PRO en de imagePROGRAF 8300 toe te voegen aan ons productiepark kunnen we nóg flexibeler inspelen op laste minute kleurenproducties in variabele oplages. Zonder concessies te doen aan de hoge en consistente kwaliteit van het digitale drukwerk dat wij leveren”, vertelt directeur Rémy Hamers.

“Canon heeft als partner meegedacht over de strategie waarmee we onze positie in de grafische markt kunnen versterken. De trainingen in het kader van Canon’s Essential Business Builder Program hebben hieraan een waardevolle bijdrage geleverd.”

Het imageRUNNER ADVANCE 9060 PRO kleurenproductie systeem biedt een hoge productiviteit en beeldkwaliteit – met een maximale beeldresolutie van 1.200 x 1.200 dpi – en print in full color met een snelheid van 60 pagina’s per minuut. De printer verwerkt printmedia met of zonder coating tot 300 g/m², met papierformaten groter dan SRA3, inclusief duplex. De papiercapaciteit van 4.250 vel staat garant voor een optimale productiviteit. Het systeem kan worden voorzien van een on-board imagePASS-A1 RIP met productiekwaliteit of een stand-alone ColorPASS GX300 RIP voor omgevingen waar hogere eisen aan de productie worden gesteld. Het model biedt bovendien verschillende afwerkingopties, zoals professionele perforaties, nieten tot 100 vel, rugnieten tot 20 vel, boekjes bijsnijden en vijf soorten vouwfuncties bij papiergewichten van 52-105 g/m².

Door het modulaire design kan het productiesysteem worden geconfigureerd op basis van specifieke productie-eisen. De printer kan eenvoudig naast andere apparatuur worden geïntegreerd in bestaande printworkflows. Canon’s imagePROGRAF 8300 grootformaat printer garandeert met een resolutie van 2.400 x 1.200 dpi een hoge beeldkwaliteit met een ongeëvenaarde snelheid van 37,4 m² per uur. De 8-pigmentinkten zijn verdeeld over 12 kleurkanalen, zodat de kleurvolgorde gelijk blijft bij bi-directioneel printen. Dit voorkomt ‘banding’ bij hoge printsnelheden. De ‘hot swap’ inktcartridges maken het mogelijk tijdens de productie de cartridges te vervangen zonder het printen te onderbreken.

Rate this post

Print Friendly