GRAND RAPIDS, Michigan, Verenigde Staten, 15 september 2010 – X-Rite Incorporated (NASDAQ: XRIT), de wereldwijde marktleider in technologieën voor kleurmanagement, kleurmeting en kleurcommunicatie, kondigt XRGA aan, een nieuwe meetnorm voor de grafische industrie. XRGA is ontworpen om optimaal gebruik te maken van ontwikkelingen op het gebied van kleurwetenschap en nieuwe internationale normen. De XRGA-norm maakt het mogelijk om meetverschillen tussen oudere instrumenten van X-Rite en voormalige GretagMacbeth instrumenten te beperken. Dankzij de nieuwe norm zullen deze metingen beter overeenstemmen, zodat gebruikers op verschillende locaties met vertrouwen de gegevens kunnen uitwisselen die ze met hun meetapparaat hebben uitgevoerd, of dit nu een ouder X-Rite apparaat dan wel een voormalig GretagMacbeth apparaat is.

“Om historische redenen gebruikten X-Rite en GretagMacbeth vroeger elk verschillende kalibratienormen voor hun instrumenten voor de grafische industrie. Beide normen bleven bestaan omdat het belangrijk was continuïteit te garanderen voor de klanten van beide bedrijven. De bedoeling van XRGA bestaat erin om systematische verschillen tussen de instrumenten te elimineren, zodat alle metingen voor een bepaalde kleur dezelfde resultaten opleveren, ongeacht het gebruikte systeem”, legt Francis Lamy uit, X-Rite’s Chief Technology Officer.

X-Rite heeft grondig de systematische verschillen onderzocht tussen metingen met zowel oudere X-Rite instrumenten als voormalige GretagMacbeth instrumenten. Op basis van dit onderzoek heeft X-Rite een nieuwe norm gedefinieerd voor zijn instrumenten voor de grafische industrie: XRGA. Deze biedt de volgende voordelen:

  • Is van toepassing op alle 0/45- en 45/0-instrumenten
  • Biedt verbeterde methoden voor kalibratie
  • Behoudt traceerbaarheid ten opzichte van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST)
  • Biedt de beste implementatie van bestaande internationale ISO-normen
  • Verbetert de onderlinge overeenstemming van metingen met bestaande modellen
  • Zorgt voor een goede overeenstemming tussen metingen met oudere X-Rite instrumenten en metingen met voormalige GretagMacbeth instrumenten
  • Biedt één enkele norm voor alle toekomstige instrumenten van X-Rite voor de grafische industrie
  • Verbetert de uitwisseling van gegevens

X-Rite heeft één enkel geoptimaliseerd kalibratieproces ontwikkeld om instrumenten op de markt te brengen die zijn gebaseerd op de XRGA-norm. Daarnaast heeft het bedrijf een reeks eigen matrixomzettingen ontwikkeld, zodat metingen die worden uitgevoerd met een ouder X-Rite instrument of een voormalig GretagMacbeth instrument eenvoudig kunnen worden uitgedrukt in de nieuwe XRGA-norm.

Een aantal producten van het grafische portfolio van X-Rite voldoet nu al aan XRGA, zoals de ColorMunki Photo, ColorMunki Design en EasyTrax. Alle toekomstige grafische instrumenten en software van X-Rite zullen ook voldoen aan XRGA. Omdat oudere X-Rite instrumenten al heel dicht aanleunen bij de nieuwe X-Rite norm, zal de overstap naar XRGA slechts zeer kleine verschillen qua meetwaarden met zich meebrengen. Veel klanten zullen dus geen veranderingen hoeven door te voeren. Voor klanten die grotere meetwaardeverschillen vaststellen tussen metingen met oudere X-Rite instrumenten en voormalige GretagMacbeth instrumenten, zal X-Rite de mogelijkheid bieden bestaande databases naadloos te migreren naar de nieuwe XRGA-norm.

In de komende maanden zullen nieuwe orders van voormalige GretagMacbeth producten en oudere X-Rite producten, die nog steeds verkrijgbaar zijn, in de fabriek worden vervaardigd volgens de nieuwe XRGA-norm. Bestaande klanten die hun huidige instrumenten willen upgraden, kunnen dit doen door naar xrite.com/xrga/support te gaan en de procedure voor hun instrument te volgen.

Aanvullende informatie en veelgestelde vragen zijn te vinden op: www.xrite.com/xrga

Rate this post

Print Friendly