Lier, België, september 2010 – Xeikon introduceert de Xeikon 3050, het vierde model van zijn assortiment digitale etikettenpersen, de Xeikon 3000 Serie. De nieuwe pers biedt gebruikers een digitale drukoplossing op instapniveau voor toepassingen die een grotere drukbreedte vereisen.

“De Xeikon 3050 biedt etikettenproducenten een aantrekkelijke instapinvestering in de digitale etikettendruk en combineert hoge kwaliteit met extra flexibiliteit dankzij de grotere drukbreedte”, zegt Filip Weymans, Business Development Manager Labels & Packaging. “De pers vervolledigt onze Xeikon 3000 Serie. We kunnen nu instapmodellen en hoog-volume modellen aanbieden in twee drukbreedtes. Alle modellen leveren dezelfde hoge drukkwaliteit.”

Maximale drukbreedtes

De flexibele drukbreedte van de Xeikon 3050 stelt klanten in staat om optimaal te voldoen aan de eisen voor orders. Etiketten kunnen, afhankelijk van hun formaat, efficiënter worden gemonteerd, wat leidt tot een hogere doorloopsnelheid. De Xeikon 3050 kan drukken op schaalbare baanbreedtes van 250 mm tot 516 mm, waaronder de populaire breedte van 330 mm. Etikettenproducenten zullen voordeel halen uit deze mogelijkheid. Ze kunnen nu immers etiketten van elk willekeurig formaat op de meeste rendabele manier drukken en tegelijkertijd de materiaaluitval minimaliseren en hun productiviteit maximaliseren.

De druksnelheid van 9,6 m/min kan worden gehandhaafd, of een order nu in vier of vijf kleuren wordt gedrukt. Net zoals de andere modellen van de Xeikon 3000 Serie is ook de Xeikon 3050 een digitale pers op basis van LED-array imaging. De pers heeft een imagingresolutie van 1200 dpi. De rotatiedruktechnologie en de variabele repeatlengte zorgen ervoor dat de snelheid niet afhankelijk is van het etiketformaat of het aantal gebruikte kleuren. Dit garandeert maximale productiviteit en winstgevendheid.


De Xeikon 3050 kan drukken op een ongeëvenaard breed assortiment substraten, waaronder verschillende zelfklevende materialen zoals co-extrusiefilms, BOPP, PVC en PET, kartonsoorten, papier met gewichten van 40 tot 350 g/m² en transparante en opake folies.


Net zoals de overige modellen van de Xeikon 3000 Serie maakt ook de Xeikon 3050 gebruik van de nieuwe QA-I toner. Deze voldoet aan alle van toepassing zijnde richtlijnen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor toepassingen waarbij sprake is van indirect contact met voedsel bij kamertemperatuur en onder minder veeleisende omstandigheden en voor toepassingen waarbij sprake is van direct contact met droge voedingsmiddelen zonder olie of vet aan de oppervlakte bij kamertemperatuur en onder minder veeleisende omstandigheden. Onafhankelijke laboratoriumtests hebben ook bevestigd dat deze toner een uitstekende lichtechtheid biedt.


De Xeikon 3000 Serie van high-end digitale etikettenpersen:

De overige modellen van de Xeikon 3000 Serie zijn:

Xeikon 3030, een instapmodel met de nieuwste engineverbeteringen, een maximale drukbreedte van 330 mm en een maximale druksnelheid van 9,6 m/min.

Xeikon 3300, Xeikon’s bekroonde en meest verkochte hoog-volume etikettenpers, die drukt met snelheden tot 19,2 m/min. De pers is ontworpen voor productie met de meest voorkomende drukbreedte van 330 mm maar is ook geschikt voor een smalle baanbreedte van slechts 200 mm.

Xeikon 3500, het topmodel met de bredere maximale drukbreedte van 516 mm en de hogere druksnelheid van 19,2 m/min.


Met hun grotere drukbreedte van 516 mm zijn de Xeikon 3050 en de Xeikon 3500 bijzonder veelzijdige digitale etikettenpersen. Ze zijn immers ook ideaal voor andere toepassingen, zoals het drukken van kleine oplages verpakkingsdrukwerk op karton tot 350 g/m².


“Alle Xeikon persen zijn zo ontworpen dat ze kunnen opgewaardeerd worden, waardoor gebruikers hun investering kunnen beschermen”, besluit Weymans. “Alle geïnstalleerde instapmodellen kunnen worden opgewaardeerd tot een model met hogere specificaties. Een drukker kan dus zijn intrede doen op de markt voor digitaal etikettendrukwerk met de Xeikon 3030 (maximale drukbreedte van 330 mm) of de Xeikon 3050 (maximale drukbreedte van 516 mm) en de pers laten meegroeien met zijn bedrijf door deze later op te waarderen tot een model met de hogere specificaties. Een Xeikon 3030 kan bijvoorbeeld worden opgewaardeerd tot de snellere Xeikon 3300 of de bredere Xeikon 3050/3500.”


De Xeikon 3050 zal verkrijgbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2011.

Rate this post

Print Friendly