Vandaag heeft Steve Jobs de nieuwe introducties van Apple bekend gemaakt. Printing voor de iPad is er één van. In de volgende release van het Operating Systeem IOS 4.2  van Apple zal ook de mobiele printfunctie beschikbaar komen. Gebruikers kunnen documenten printen via het WIFI netwerk met de nieuwe Print Center Applet.

Apple heeft nog niet bekend gemaakt welke printers en welke printertalen (Postscript en PCL) gaan worden ondersteund. In de Windows wereld heeft iedere printer een eigen printer driver om de printer aan te sturen. Hoe dit is geregeld bij Apple is nog niet duidelijk.

Met het besturingsysteem IOS is Apple aan een flinke opmars bezig. 120 millioen iPods en iPhones gebruiken het besturingssysteem waarop 6,5 miljard Apps zijn gedownload. Met de Apps heeft Apple een compleet nieuwe markt ontwikkelt voor de aanschaf van software applicaties tegen relatief lage prijzen. De iPhone werd tot op heden slechts beperkt gebruikt voor business toepassingen. De iPad lijkt echter veel meer ingezet te gaan worden in bedrijfsprocessen en domotica toepassingen. De nieuwe printfunctie zal ook hieraan zijn bijdrage leveren.

IPad Printing in IOS4.2

IPad Printing in IOS4.2

Rate this post

Print Friendly