’s-Hertogenbosch / Londen, 24 augustus 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft de resultaten van de jaarlijkse Ricoh European Technology Advisory Conference (eTAC) bekend gemaakt. De bijeenkomst, die dit jaar het thema ‘innovatie in een document managementomgeving’ behandelde, bracht vooraanstaande IT-experts samen met CTO’s van snel groeiende Europese bedrijven. Het merendeel van de groep[1] (7 van de 10) vond dat innovatieve producten en oplossingen niet alleen aan hen gepresenteerd moest worden door externe leveranciers, maar dat innovatie uit de behoeften en visie van het bedrijf zelf moet komen. Het overgrote merendeel (8 van de 10) van de deelnemers liet weten dat zij sneller bereidt zouden zijn om voor innovaties te betalen als zij zelf een hand hebben gehad in de creatie ervan.

Het eTAC-forum is van oudsher voorstander van samenwerking op het gebied van innovatie. De conclusie van deze bijeenkomst past bij Ricoh’s overtuiging dat de vraag van klanten naar op maat gemaakte producten en services sterk toeneemt. Het merendeel van de zakelijke uitdagingen die worden besproken tijdens deze bijeenkomst worden direct in Ricoh’s onderzoeks- en ontwikkelingsproces en productplanning opgenomen. Het European Technology Centre vormt een deel van Ricoh’s internationale netwerk van technologiecentra die zich in Japan, Singapore, China en de Verenigde Staten bevinden. Deze kijk op innovatie stelt Ricoh in staat om dichter bij de klant te komen, omdat hun feedback direct invloed heeft op Ricoh’s R&D-activiteiten.

Michael Irvine, General Manager & Vice President van het Ricoh European Technology Centre: “Het voornaamste doel van deze jaarlijkse conferentie is om discussies met CEO’s te houden en nieuwe strategische document managementoplossingen te verkennen. Door naar de groep te luisteren en kennis te maken met hun voornaamste uitdagingen en kerndoelen, zijn wij in staat om oplossingen te ontwerpen en vorm te geven die aan specifieke klantvereisten voldoen.”

Rate this post

Print Friendly