Waterschap Brabantse Delta heeft onlangs een ColorWave 600 voor het printen van grootformaat bouwtekeningen in kleur in gebruik genomen.

‘De productiviteit en het duurzame karakter van de ColorWave grootformaat printer zijn belangrijke argumenten voor onze keuze geweest’, zegt Kees van der Meulen, verantwoordelijk voor de centrale repro binnen het waterschap. ‘Om met duurzaamheid te beginnen, dat telt zwaar. Ook bij ons. Voor onze eigen mensen hechten wij aan een gezond werkklimaat. De milieubelasting van de ColorWave printer is minimaal. Het totale systeem, printer en toner, produceert geen ongezonde ozonuitstoot en schadelijke geuren. De afvalproductie is minimaal, vrij van giftige stoffen en probleemloos verwerkbaar.’

Collega Ger Fievet vult aan: ‘De ColorWave is zeer compact en heeft een hogere productiviteit dan z’n twee voorgangers. We hebben nu één machine voor het printen, kopiëren en scannen van grootformaat afdrukken in kleur en in zwart. We printen op ‘gewoon’ papier, uiteraard FSC gecertificeerd. We hebben onze grootformaat printer voorzien van een inline vouwunit. Dat scheelt ons een enorme hoeveelheid handmatig werk. Over de kwaliteit van de afdrukken zijn we goed te spreken. De prijs-kwaliteitverhouding is zelfs zo gunstig dat steeds meer van onze interne klanten voor het gebruik van kleur in bouwtekeningen en andere technische en geografische documentatie kiezen. Met alle voordelen van dien’.

Over Waterschap Brabantse Delta

Waterschap Brabantse Delta zorgt in West-Brabant voor sterke, veilige dijken en kades, zuivert het rioolwater, regelt de hoogte van het water en speelt een actieve rol in de natuurbescherming. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda. Hier is, binnen de afdeling Facilitair, de centrale repro gevestigd. De reproafdeling beschikt over een modern geoutilleerd printerpark en is in staat om alle behoeften op het gebied van het printen, kopiëren, scannen van documenten in klein- en in grootformaat in te vullen.

Rate this post

Print Friendly