Xtandit B.V. gaat bij Drukkerij N. van der Heijden B.V. een compleet digitale productie-omgeving inrichten. Met de investering in een Xerox 700 digitale pers, VoorWeb web-to-print en XMPie uDirectStudio, wordt het dienstenpakket van de drukkerij fors uitgebreid.

Drukkerij N. van der Heijden is al jaren drukker voor de industriële groothandel, de zakelijke dienstverlening en de communicatiebranche. Er wordt gebruik gemaakt van smalbaan rotatiepersen. De productrange bestaat uit onder andere direct mail in allerlei soorten uitvoeringen, beveiligd drukwerk, het bedrukken van folie, kettingformulieren en cards en etiketten.

Drukkerij N. van der Heijden heeft in het voortraject gebruik gemaakt van de diensten van Syntens als adviesorganisatie. Syntens heeft Xtandit ingehuurd als kennisbedrijf, waarbij er een adviesplan is gemaakt voor de toekomst. Xtandit is een kennisbedrijf als het gaat om de grafische industrie.

Met de investering gaat de drukkerij in het mailingsegment de diensten verder uitbreiden met de mogelijkheid tot kleine oplagen en het toevoegen van variabele elementen, zowel in tekst als in beeld. Via een op te zetten webapplicatie kunnen bedrijven in de toekomst drukwerk bestellen uit een persoonlijke bibliotheek of nieuw werk aanvragen. De productie zal plaatsvinden op de Xerox 700 digitale pers. Vanaf eind augustus is Drukkerij N. van der Heijden digitaal operationeel. Volgens Gerrit Sloothaak was vooral de keuze voor een leverancier erg belangrijk. “Een dergelijke investering is voor ons erg belangrijk en wij hebben dan ook gezocht naar een leverancier die ook vooral in de toekomst ons heel goed kan blijven ondersteunen. In het bijzonder op het vlak van volumeontwikkeling en marketing. Xtandit heeft met het plan en de aanpak laten zien dat zij de juiste partner zijn.”

De drukkerij is van zins de specialisatie van het digitaal drukken verder uit te breiden, zonder overigens het oog voor het conventionele drukken te verliezen. Uitgangspunt is een hybride drukkerij zodat een breed scala aan diensten geboden kan worden aan de klant.

Op de foto vlnr: namens Drukkerij N. van der Heijden: directeur Gerrit Sloothaak, Projectleider René van Hal; namens Xtandit: salesmanager Martijn de Roos en business developer Peter Huting. Een toost op de toekomstige samenwerking.

Rate this post

Print Friendly