Scan Laser uit Zaandam is het eerste printbedrijf in Nederland dat productieprinters uit de nieuwe Océ VarioPrint Ultra serie heeft geïnstalleerd.

‘De twee nieuwe Océ Ultra 6320 printers vervangen, na drie jaar trouwe dienst en meer dan 100 miljoen afdrukken per printer, hun twee voorgangers, de Océ VarioPrint 6250 printers’, zegt directeur Sander Jansen. ‘De nieuwe Ultra printers zijn zo’n 25% sneller. Onze printcapaciteit is daardoor nog verder uitgebreid. Dat was ook de reden voor deze investering. We kunnen nu in dezelfde ruimte en met dezelfde bezetting meer produceren. Bij sommige producties realiseren we bijna 19.000 afdrukken op A4 formaat per uur. Dat is ongekend voor plano printproducties in zwart.

Aan de hoge afdrukkwaliteit waren wij met VarioPrint 6250 printers van de vorige generatie al gewend. Die is zonder meer uitstekend. Bij de nieuwe Ultra’s kunnen wij nu ook zelf het zwartingsprofiel beïnvloeden. Dat betekent dat wij de afdrukkwaliteit kunnen aanpassen aan die van in offset gedrukte boeken. Met andere woorden het maakt niet meer uit met welke densiteit en zwarting de drukker het boek oorspronkelijk gedrukt heeft of op basis van welke instelling de afbeeldingen zijn gerasterd en opgemaakt. Doordat wij verschillende zwartingsprofielen kunnen selecteren, kunnen wij de uitstraling van het oorspronkelijk gedrukte boek altijd benaderen of evenaren. De verschillen tussen offset en print zijn niet langer zichtbaar. Wij spreken dan ook liever van digitaal drukken in plaats van printen. De groei in kleine oplagen boekproducties houdt bij ons maar niet op. Voor verschillende uitgevers hebben wij daarvoor een totaalproces ingericht. Van het online bestellen van boeken tot en met het digitaal drukken en afleveren aan de consument. Zo produceren wij wekelijks zo’n 100 Pinkeltjes. Deze boeken worden al jaren niet meer in offset gedrukt, maar blijven dankzij onze Océ Ultra 6320 printers gewoon leverbaar. Mooi, toch?’

Over Scan Laser

In opdracht van organisaties die publiceren produceert Scan Laser on demand informatieproducten. Een belangrijk onderdeel in het proces is het digitaal drukken van boeken, publicaties, handleidingen en facturen in (zeer) kleine oplagen. De kracht van Scan Laser is het digitaal beheren van informatie in combinatie met de volledig geautomatiseerde productieworkflow. De informatie wordt op verschillende manieren geproduceerd (fysiek en digitaal) en gedistribueerd. Op het gebied van logistieke dienstverlening is Scan Laser als strategische partner het verlengstuk van klanten (uitgeverijen en opleidingsinstituten). Voor een brede distributie van de boeken, heeft Scan Laser een koppeling met de systemen van zowel Bol.com als Centraal Boekhuis, maar ook met die van 15 andere webshops. Scan Laser geeft daarmee invulling aan het totale proces van het online bestellen van informatieproducten tot en met het on demand digitaal drukken en de aflevering aan de consument. [www.scanlaser.nl]

Over Océ VarioPrint productieprinters

De Océ VarioPrint 6320 Ultra is onderdeel van de nieuwe Océ VarioPrint 6000 Ultra lijn. Deze lijn digitale printproductiesystemen bestaat uit de modellen 6160, 6200, 6250 en 6320. Het verschil tussen de modellen is de printsnelheid. De VarioPrint 6320 is met een snelheid van 314 ‘small’ formaat (A4) en 155 ‘large’ formaat (SRA3/30,5 x 45,7 cm) drukbeelden per minuut de snelste plano duplex printer. Alle Océ VarioPrint productieprinters zijn voorzien van de door Océ ontwikkelde Gemini Instant Duplex technologie en daardoor in staat op hoge snelheid dubbelzijdig in zwart te printen. De snelheidslicenties per VarioPrint model kunnen (tijdelijk of permanent) worden aangepast.

Rate this post

Print Friendly