Breukelen, 3 augustus 2010 – Gartner, Inc. heeft Xerox in het leiderskwadrant van het ‘Magic Quadrant voor MFP’s en Printers’* geplaatst. Het Magic Quadrant is een door Gartner ontwikkelde onderzoeksmethode om bedrijven te evalueren op hun totaalvisie en de bevoegdheid in het uitvoeren hiervan.

Gartner definieert de leiders in de markt van printers en MFP’s (multifunctionele printers) als volgt:

  • Leiders zijn zeer vakbekwaam in het leveren van MFP’s (waaronder Smart MFP’s), printers en de bijbehorende printoplossingen en -diensten, ongeacht de locatie van de klant.
  • Dienstverleners in het leiderskwadrant bieden het meest uitgebreide portfolio in vergelijking tot andere aanbieders en hebben uitgebreide channelmogelijkheden om hun klanten, waar dan ook ter wereld, te kunnen bedienen.
  • Leiders hebben wereldwijd een consistent marktaandeel en zijn in staat om consistente service levels te bieden in de regio’s waar klanten van Gartner zijn gevestigd.
  • Leiders worden veelal gekenmerkt door een mondiaal vermogen en de juiste deskundigheid, resources en visie om op het hoogste niveau ondersteuning te bieden aan bestaande en toekomstige klanten.
  • Leiders hebben zich bewezen in het omzetten van R&D-initiatieven in concrete producten en oplossingen passend bij de wensen van de klant.

“Opnieuw genoemd worden als leider, laat zien dat de langdurige inzet van Xerox om klanten te helpen bij het verhogen van productiviteit, het terugdringen van kosten en het bereiken van een verbeterd bedrijfsresultaat, het juiste effect heeft”, aldus Rick Dastin, President Enterprise Business Group bij  Xerox. “Ons doel is te laten zien dat onze technologie, software en werkprocessen de weg voor bedrijven vrijmaken om zich volledig op hun core business te kunnen richten.”

Xerox biedt de documentindustrie het meest complete portfolio op het gebied van producten, services en oplossingsmogelijkheden. Deze omvat kleuren en zwart-wit desktopprinters, multifunctionele office systemen en diensten die klanten helpen om aan hun printbehoeftes te voldoen. Xerox heeft zich inmiddels ook bewezen op het gebied van oplossingen die bijdrage aan een beter milieu, zoals innovaties op het gebied van solid ink, wat zorgt voor minder afval. De Xerox ColorQube serie heeft een carbon footprint die tien procent lager ligt in vergelijking tot andere MFP’s, gekeken naar de volledige levensduur van machines.

*Gartner “Magic Quadrant for MFPs and Printers” door Federico De Silva Leon, et al. 26 juli 2010.
                                               

Rate this post

Print Friendly