Het digitaal bedrukken van verpakkingen is een belangrijke groeimarkt binnen de digitale grafische industrie. Dit wordt veroorzaakt door de grote behoefte aan innovatie van marketingcommunicatie binnen de retailbranche door middel van verpakkingen én de technologische mogelijkheden om dit tegen een redelijke kostprijs te realiseren.

Om haar productportfolio op dit gebied te versterken heeft Agfa Graphics, leverancier van grafische communicatieoplossingen, het Amerikaanse bedrijf Pitman Company overgenomen.

— persbericht —

Agfa Graphics kondigde aan dat het een overeenkomst heeft getekend voor het verwerven van de activa van Harold M. Pitman Company, een leidinggevende leverancier in de US van producten en systemen voor de drukvoorbereiding, industriële inkjet, pressroom en verpakkingsdrukwerk.

De Pitman Company overname verhoogt Agfa Graphics’ omzet in de VS substantieel tot meer dan 500 miljoen dollar. De marginale EBIT-bijdrage zal, naar verwacht wordt, zeker overeenkomen met de globale 7 procent doelstelling van Agfa Graphics. Na afronding van de overname verwacht Agfa een verdere groei van zijn omzet in de VS als resultaat van de combinatie van de expertises die in beide ondernemingen aanwezig zijn. Agfa verwacht ook dat er sterke synergieën zullen ontstaan door de consolidatie van de verkoopafdelingen en een verlaging van de algemene beheerskosten.

Pitman Company, gevestigd in Totowa, New Jersey (VS), telt 502 medewerkers verspreid over 16 locaties in de VS. De overname zal Agfa Graphics in staat stellen om zijn positie in de VS drukindustrie aanzienlijk te versterken. Pitman’s grote klantenbestand en kennis van de industrie zal directe en unieke groeimogelijkheden bieden voor Agfa Graphics’ industriële inkjet- en drukvoorbereidingsoplossingen. De markt die Agfa Graphics’ nu zal kunnen bereiken, zal substantieel groter zijn, dit dankzij de toevoeging van verschillende productlijnen aan zijn portfolio zoals flexografische drukplaatoplossingen voor de verpakkingsindustrie, pressroom producten en diensten met een toegevoegde waarde. Bovendien zal Agfa Graphics zijn zelfontwikkelde industriële inkjet-aanbod kunnen vervolledigen met een groot assortiment van media, nieuwe inkten en grootformaat-printsystemen.

“Pitman’s sterk distributienetwerk en brede portfolio van producten en systemen zal, gecombineerd met onze toonaangevende technologie, veelbelovende groeimogelijkheden bieden in deze strategisch belangrijke regio. Eén blik op Pitman’s uitgebreide catalogus volstaat om te begrijpen dat we onze actieradius gevoelig zullen uitbreiden,” zegt Stefaan Vanhooren, Agfa Graphics’ President. “Een van de belangrijkste beweegredenen voor deze beslissing was het feit dat we een unieke mogelijkheid hebben om onze inkjetactiviteiten aanzienlijk te doen groeien.”

Pitman’s Voorzitter van de Raad van Bestuur, Paul (Peter) F. Schmidt, Jr., verklaart: “Onze familie maakte van de Pitman Company een toonaangevende leverancier van grafische oplossingen voor de industrie. Gedurende meer dan 50 jaar zijn we tevens strategische partners van Agfa. Ik heb dan ook het volste vertrouwen in dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van Pitman Company. Ik weet dat de combinatie van de sterktes van Pitman en Agfa dit bedrijf naar een hoger niveau zal tillen doordat we de bestaande en toekomstige klanten een pakket van producten en diensten met een grotere meerwaarde zullen kunnen aanbieden.”

Rate this post

Print Friendly