Veenman, Nederlands grootste onafhankelijke leverancier van document managementoplossingen en afdrukapparatuur, is met ingang van 15 mei 2010 partner van het Steunpunt NEN 7510. Veenman onderstreept hiermee het belang van het waarborgen van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie in de gezondheidszorg en helpt organisaties in de zorgsector om te voldoen aan de NEN 7510 norm.

Veenman ondersteunt al enige jaren instellingen in de gezondheidszorg bij het ontwikkelen en implementeren van veilige en gebruiksvriendelijke document management oplossingen.

Zij heeft hiervoor een eigen bedrijfsonderdeel wat zich richt op het verstrekken van merkonafhankelijk en vrijblijvend inzicht en advies op het gebied van document management.

Duidelijke kaders

Algemeen directeur van Veenman Eric Annema: “Wij zien onszelf als een partner die vooral praktische oplossingen aanbiedt. Niet alleen in de vorm van gedegen adviezen, maar ook in de vorm van hardware en software-oplossingen. Veenman levert onder andere scansystemen die gedigitaliseerde documenten direct koppelen aan het Elektronische Patiënten Dossier van de juiste cliënt. Maar wij leveren bijvoorbeeld ook multifunctionele afdruksystemen die vertrouwelijke documenten uitsluitend afdrukken op het moment dat de daartoe bevoegde medewerker zich heeft geïdentificeerd bij het afdruksysteem. De NEN 7510 stelt duidelijke kaders. Wij stellen zorginstellingen in staat om die in te vullen op een effectieve en goed werkbare manier.”

Winst zit niet in apparaten

“In de afgelopen jaren is in de gezondheidszorg veel geïnvesteerd in bijvoorbeeld het Elektronische Patiëntendossier, “vertelt Hans Lagcher, Senior Consultant Software bij Veenman. “Er is heel veel werk verricht om ervoor te zorgen dat systemen niet zijn te hacken omdat zorginstellingen nu eenmaal een morele en wettelijke verplichting hebben om zorgvuldig om te gaan met de privacy van patiënten. Daarnaast is een efficiënte bedrijfsvoering steeds belangrijker geworden. De zorginstellingen verwachten van Veenman oplossingen waarin is nagedacht over hoe afdruksystemen worden geïntegreerd binnen hun processen en werkwijzen. Daarin zit voor hun de winst.”

Advies

Met het officiële NEN 7510 partnership geeft Veenman duidelijk aan dat zij met bestaande klanten en potentiële relaties in de medische wereld mee kan denken en hen kan adviseren over hoe op verantwoorde wijze om te gaan met informatie en documentenstromen.

Rate this post

Print Friendly