West Drayton, Groot-Brittannië,20 juli 2010 – Presstek, Inc. (NASDAQ: PRST), toonaangevend leverancier van oplossingen voor digitale offsetdruk aan drukkerijen en de communicatiesector, heeft een distributieovereenkomst aangekondigd met Wifac, een vooraanstaande distributeur van grafimedia in Nederland. Wifac gaat de distributie en de service verzorgen voor het complete productassortiment van Presstek, met inbegrip van thermische platen, CTP-oplossingen en DI® digitale offsetpersen.

Marcel Otto, CEO van Wifac: “We bieden onze klanten een alles-in-één concept met een brede keuze aan producten en oplossingen van A-merken. De chemievrije DI- en CTP-oplossingen van Presstek vormen een perfecte aanvulling op ons productassortiment en komen tegemoet aan de wensen van onze klanten die graag milieuvriendelijk willen werken”.

Guy Sasson, President van Presstek Europa, voegde hieraan toe: “We zijn erg verheugd over onze nieuwe samenwerking met Wifac en we zijn ervan overtuigd dat we er samen in zullen slagen de aanwezigheid van Presstek op de Nederlandse markt te vergroten, hetgeen ons veel perspectief biedt. De chemievrije oplossingen van Presstek bieden de Nederlandse drukkerijen de mogelijkheid om een veiliger werkomgeving aan te bieden, minder milieubelasting te veroorzaken en op een concurrerende wijze tegemoet te komen aan de wensen van milieubewuste inkopers van drukwerk”.

Presstek beschikt over een van de breedste assortimenten CTP-oplossingen in de sector en vervult al meer dan twee decennia een pioniersrol op het gebied van chemievrije CTP. De chemievrije Presstek Aurora Pro-platen kunnen heel eenvoudig worden belicht en gespoeld met water, waarna het drukken kan beginnen.

De sterk geautomatiseerde Presstek DI digitale offsetpersen voor vierkleuren vellendruk zijn de meest winstgevende oplossing voor hoogwaardige kleurendruk met kleine oplagen en een korte doorlooptijd. De DI-persen belichten de platen rechtstreeks op de pers, zodat offline plaatvervaardiging overbodig wordt. De Presstek DI-persen hebben een van de laagste kosten per vel voor oplages van 500 tot 20.000 vel en ondersteunen een drukkwaliteit tot 300 lpi plus stochastisch rasteren zonder extra kosten of tijdverlies. Omdat de DI binnen tien minuten een verkoopbare kleurenafdruk produceert uit een digitaal bestand, kunt u meer orders afleveren in minder tijd.

Rate this post

Print Friendly