Amsterdam, 19 juli 2010 – Basware heeft vandaag de resultaten van een Forrester Consulting-onderzoek bekendgemaakt, waarin de prestaties van debiteurenadministraties worden gekoppeld aan het efficiencyniveau van het factuurverwerkingsproces. Het onderzoek wijst uit dat de beste debiteurenadministraties 50 keer productiever zijn dan de minst efficiënte afdelingen. Een volledig geïntegreerd purchase-to-pay proces, gecombineerd met e-invoicing, geïntegreerde inkoop en financiële oplossingen leidt volgens het onderzoek tot een verbeterde productiviteit binnen organisaties.

Het onderzoek concludeert een toonaangevend verschil tussen de debiteurenadministraties die nog steeds op papiergebaseerde processen vertrouwen en organisaties die op automatisering en e-invoicing zijn overgestapt. 47 procent van de ondervraagde organisaties ontvangt nog steeds meer dan de helft van hun facturen in papier vorm wat leidt tot meer fouten, vertragingen en extra kosten vanwege extra handmatige tussenkomst. Volgens het onderzoek ‘schijnen de minst presterende debiteurenadministraties zich niet te realiseren hoe ver ze achterliggen op hun collega’s van andere organisaties’.

Het elimineren van handmatige activiteiten tijdens het factuurverwerkings- en goedkeuringproces vermindert activiteiten zoals het scannen van bestanden en data-invoer, wat leidt tot procesversnelling en grote kostenbesparingen. Door de implementatie van purchase-to-pay oplossingen krijgen organisaties betere controle over en beter inzicht in inkoopprocessen en verbeteren op deze manier de gehele procesprestatie.

Het stimuleren van leveranciers om hun facturen elektronisch te versturen en hun hiervoor incentives te geven verbetert ook de prestaties van een bedrijf. 18% van de onderzochte organisaties versturen jaarlijks meer dan 40.000 facturen per FTE, terwijl 25% van de respondenten één FTE voor iedere 4.000 facturen (of minder) per jaar nodig heeft. “Organisaties betalen fors voor slecht presterende processen met rekeningen die kunnen oplopen tot 50 USD per factuur”, vertelt Steve Muddiman, Senior Vice President bij Basware.

Om het Forrester verslag te downloaden: www.basware.com/forrester-report

Over Basware

Met meer dan 1.500 klanten en een miljoen gebruikers en aanwezig in meer dan 50 landen is Basware een toonaangevende leider op het gebied van purchase to pay oplossingen.

Met Basware’s oplossingen besparen organisaties op inkoopkosten van goederen en diensten, waarbij ze een duidelijk beeld krijgen van en controle krijgen over het gehele uitgavenproces. Dit gebeurt door de automatisering van handmatige processen, sourcing, contract management, inkoopprocessen, samenwerkingen met leveranciers en factuurstromen.

Basware levert hiermee een toegevoegde waarde in de vorm van kostenbesparingen, controle, compliance en een hoge Return On Investment (ROI). De oplossingen worden (op locatie of als dienst) gedistribueerd en geïmplementeerd in Europa, de Verenigde Staten en Azië via Basware’s uitgebreide netwerk van aangesloten kantoren en zakelijke partners.

Rate this post

Print Friendly