Breukelen, 19 juli 2010 – Marketeers en printbedrijven zien de kracht en toegevoegde waarde van gepersonaliseerde marketing campagnes. Het berekenen van een daadwerkelijke Return On Investment (ROI) voor deze campagnes kan echter lastig zijn. Nieuwe software van Xerox maakt het nu mogelijk om eenvoudig te meten wat de haalbaarheid en effectiviteit is van direct mail en transpromotionele campagnes. Zelfs voordat er ook maar iets geprint is.

De ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner, onderdeel van het ProfitAccelerator portfolio van Xerox, voorspelt de effectiviteit van een direct mail campagne en geeft een schatting van de ROI. Gegevens over het aantal poststukken, de prijs per stuk en de opbrengst per item of service die verkocht is, worden in een ‘virtuele’ calculator verzameld. De uitkomst is een overzicht van financiële data waarmee marketeers en printbedrijven veel gerichter kunnen sturen op nieuwe business of de strategie van een lopende campagne zo nodig kunnen bijstellen.

Naast de ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner zijn er nog twee nieuwe tools beschikbaar:

ProfitQuick ezBusiness Planner

Deze software geeft printbedrijven directe toegang tot een op maat gemaakt vijfjarenplan. De planner geeft schattingen van jaarlijkse opbrengsten en een exacte maand waarin winstgevendheid wordt verwacht. Gebruikers voeren standaard productiegegevens in, zoals het gemiddelde maandelijkse paginavolume, paginadekking en kosten voor machinegebruik. De planningssoftware genereert vervolgens een overzicht van toegesneden financiële data.

Wide Format Essentials Kit

Het aanbieden van printen op grootformaat kan het traditionele aanbod van printbedrijven goed aanvullen. De Wide Format Essentials Kit geeft informatie die bijdraagt aan het plannen, bouwen en implementeren van een winstgevende grootformaat oplossing. Het pakket helpt gebruikers bij het opstellen van een marketingplan, het organiseren van een Open Huis en het in kaart brengen van grootformaat toepassingen die winstgevend kunnen zijn. Ook biedt de kit hoge kwaliteit printvoorbeelden van populaire toepassingen die helpen de grootformaat oplossing onder de aandacht van klanten te brengen.

De ProfitQuick Direct Marketing ROI Planner is gratis te downloaden via

http://www.xerox.com/digital-printing/perl-bin/formeng.pl?form=profitaccelerator_dm_roi_tool.

Meer informatie over de ProfitQuick tools is te vinden op

http://www.xerox.com/digital-printing/business-development/digital-print-resources/enus.html.

Rate this post

Print Friendly