AMSTELVEEN, 15 juli 2010 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, heeft zes Outstanding Achievement Awards ontvangen van Buyers Laboratory Inc. (BLI). Tijdens de Summer 2010 Pick Awards reikte BLI – een toonaangevend onafhankelijk testlaboratorium voor kantoorapparatuur – deze belangrijke onderscheidingen uit voor producten uit het scanner- en printerassortiment van Canon. Hiervan maken onder meer imageFORMULA, iR, imageRUNNER ADVANCE en de i-SENSYS-modellen deel uit.

Vijf sterren voor efficiënt energieverbruik

Vier Canon-producten kregen vijf sterren in BLI’s Environmental Test Reports en zijn bekroond met Outstanding Achievement Awards voor efficiënt energieverbruik. Deze producten zijn:

  • Canon imageRUNNER ADVANCE C5035i in de categorie A3 kleuren- MFP
  • Canon i-SENSYS MF8350Cdn in de categorie Personal/Small workgroup kleuren-MFP
  • Canon i-SENSYS MF6680dn in de categorie Personal/Small workgoup zwart/wit-MFP
  • Canon iR3245N in de categorie A3 zwart/wit MFP

BLI heeft vastgesteld dat het jaarlijkse energieverbruik en de kosten voor de i-SENSYS MF8350C het laagst zijn in verhouding tot vergelijkbare modellen in dit marktsegment. Bovendien is het energieverbruik per jaar van alle vier modellen substantieel lager dan het gemiddelde op basis van de door BLI uitgevoerde praktijktesten. “Voor veel consumenten is energieverbruik net zo’n belangrijk criterium als productiviteit en betrouwbaarheid”, stelt David Sweetnam, Research en Lab Manager van BLI Europa. “Doorslaggevend bij de uitstekende energieprestaties van imageRUNNER ADVANCE C5035i is het lage energieverbruik in de slaapstand. Dit resulteert in zichtbaar lagere energiekosten per jaar. Een eigenschap die wordt versterkt door het vermogen vanuit de ‘diepe’ slaapstand een printopdracht uit te voeren en direct terug te gaan naar de slaapstand zodra deze opdracht is uitgevoerd.”

“Canon blijft haar zakelijke gebruikers actief ondersteunen om met een lager energieverbruik nóg productiever te werken. We zijn erg trots op deze zes belangrijke onderscheidingen van BLI. Dat is een fantastische prestatie die de kracht van ons aanbod op het gebied van business imaging illustreert.”

 Outstanding Achievement Awards voor Canon Scanners

Canon heeft ook twee Outstanding Achievement Awards ontvangen in de categorie scanners:

  • Canon imageFORMULA P-150 portable scanner
  • Canon’s CaptureOnTouch document scansoftware

De nieuwe Canon imageFORMULA P-150 draagbare scanner won de Outstanding Mobile Scanner Pick Award. BLI roemde de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid deze scanner zonder installatie van extra software rechtstreeks op elke laptop of PC aan te sluiten. Daarnaast was het ook de snelste mobiele scanner die ooit door BLI is getest, waarmee tijdrovend mobiel scannen van enkelvoudige pagina’s tot het verleden behoort. “De Canon imageFORMULA P-150 is zeer gebruiksvriendelijk en neemt veel minder ruimte in dan de andere met ADF uitgevoerde mobiele scanners die zijn getest”, aldus Joe Ellerman, testspecialist van BLI.

Ook de Canon CaptureOnTouch scansoftware – meegeleverd met de imageFORMULA P-150 en imageFORMULA DR-2020U – kreeg volop credits vanwege het eenvoudige ontwerp en de intuïtieve lay-out. De software helpt gebruikers snel en efficiënt te beginnen met scannen dankzij de mogelijkheid veelgebruikte scanprofielen aan te maken en gemakkelijk van profielinstelling te veranderen terwijl bestemming en bestandsindeling gehandhaafd blijven.

“De overzichtelijke layout van CaptureOnTouch stelt gebruikers in staat knoppen of instellingen van één tabblad te kiezen zonder door diverse programma- of instelvensters te navigeren”, zegt Lisa Reider, Senior Product Editor voor Scanners en Milieu van BLI.

Rate this post

Print Friendly