14 juli 2010 – Gent, België – Enfocus lanceert Instant PDF 09, de nieuwste versie van zijn eenvoudige en betrouwbare tool om drukklare Certified PDF’s aan te maken. Met Instant PDF 09 is het nu voor ontwerpers eenvoudiger dan ooit om vanaf hun desktop PDF-bestanden te preflighten en automatisch te corrigeren, zodat deze voldoen aan de normen. De nieuwste versie biedt ondersteuning voor de Adobe CS 5 programma’s en QuarkXPress 8 en ondersteunt ook de nieuwste industriestandaarden.

Enfocus Instant PDF 09 maakt het eenvoudig om drukklare PDF’s aan te maken. De tool is bestemd voor creatieve professionals die intern of aan een externe printserviceprovider of uitgever PDF’s voor druk moeten aanleveren die gepreflight zijn volgens industriestandaarden. Instant PDF 09 is eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar. Het ondersteunt profielen voor PDF-aanmaak en preflightcontrole die drukkers of uitgevers desgewenst kunnen beschikbaar stellen aan hun klanten. Instant PDF 09 is nu ook compatibel met Windows 7 en Mac OS X 10.4.11 tot en met de nieuwste update van Mac OS X 10.6. Het biedt nu ook volledige compatibiliteit met 64-bits besturingssystemen.

De PDF’s die worden aangemaakt met Instant PDF 09 voldoen aan de specificaties voor drukwerk of advertenties, waaronder ISO PDF/X-1a, PDF/X-3, PDF/X-4 en de nieuwste Ghent PDF Workgroup (GWG) industriestandaarden. De bestanden zijn Certified PDF’s, met ingesloten metadata die aanmaak-, controle- en profielinformatie bevatten die tijdens de hele levensduur van het bestand bewaard blijft in de PDF.

“Instant PDF 09 stelt creatieve professionals in staat om te werken met de nieuwste ontwerpsoftware en besturingssystemen. Printserviceproviders zullen aanzienlijk minder tijd moeten besteden aan klantenservice en prepress, doordat Certified PDF bestanden altijd correct worden uitgevoerd vanaf het werkstation”, zegt Elli Cloots, Director of Product Management bij Enfocus. “De Enfocus Certified PDF® technologie stelt grafische ontwerpers in staat betrouwbare Certified PDF bestanden aan te leveren aan hun printserviceprovider, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over alle technische details.”

PDF’s aanmaken die voldoen aan de nieuwste normen en specificaties

PDF’s uitvoeren is kinderspel vanuit elke ontwerpsoftware, waaronder Adobe CS 5 en QuarkXPress 8: gebruikers selecteren gewoon “Save as Certified PDF…” (Opslaan als Certified PDF…) in het menu File (Bestand). Instant PDF 09 doet al de rest om een PDF aan te maken volgens de specificaties. Zo wordt het PDF-bestand gepreflight en worden de meest voorkomende fouten direct gecorrigeerd. Meer nog, Instant PDF 09 stuurt de drukklare PDF’s ook rechtstreeks naar de inbox van de drukker, een FTP-server of een Enfocus PowerSwitch geautomatiseerde workflow. En dit alles zonder dat de gebruiker de ontwerpsoftware hoeft te verlaten!

Prepress professionals, zoals printserviceproviders, kunnen standaard of aangepaste PDF Queues aanmaken die eenvoudig kunnen worden geïmporteerd in Instant PDF. PDF Queues bevatten alle instellingen voor PDF-aanmaak en preflighting die vereist zijn om betrouwbare PDF’s uit te voeren. Ze kunnen worden verstuurd als bestanden of gepubliceerd op de website CertifiedPDF.net, waarop ontwerpers zich gratis kunnen abonneren om automatisch toegang te krijgen tot alle nieuwste PDF Queues. Instant PDF 09 maakt ook gebruik van de nieuwste controles en correcties die werden geïntroduceerd in PitStop Pro 09.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijs voor de single-user versie van Enfocus Instant PDF 09 (licentie voor één enkele gebruiker of één enkel systeem) bedraagt EUR 299. Een upgrade naar deze versie vanaf de vorige 08 versies kost EUR 79 en voor een upgrade vanaf versie 4 bedraagt de prijs EUR 159.

Instant PDF 3 gebruikers kunnen tot en met 30 september 2010 upgraden voor EUR 159. Na 30 september 2010 zal de prijs EUR 199 bedragen tot en met 31 december 2010. Na 31 december 2010 zal upgraden vanaf Instant PDF 3 niet meer mogelijk zijn. Volumelicenties (licenties voor meerdere gebruikers) zijn verkrijgbaar voor werkgroepen van vijf of meer gebruikers.

Instant PDF 09 is direct verkrijgbaar via een uitgebreid netwerk van distributeurs of kan rechtstreeks worden aangeschaft op de Enfocus website (www.enfocus.com). Op de Enfocus website kan ook een volledig functionele proefversie van Instant PDF 09 en alle andere Enfocus producten worden gedownload. Deze versies kunnen een beperkte tijd gratis worden gebruikt.


Rate this post

Print Friendly