Inkjet, vanzelfsprekend bij Océ

Ipex bleek ook voor Océ een belangrijk podium voor inkjet. Er was extreem veel interesse in Océ’s inkjet technologie in de vorm van de Océ JetStream. Van de JetStream, geïntroduceerd tijdens Drupa 2008, zijn wereldwijd inmiddels meer dan 70 plaatsingen gerealiseerd. Deze plaatsingen maken Océ veruit marktleider in het segment van ultrahoog volume full colourprinters. Tijdens Ipex blijkt dat ook de grafische markt het praktische nut van de JetStream onderkend heeft. De JetStream-serie bestaat anno 2010 uit acht modellen, in snelheid variërend van 75 tot 150 meter per minuut, zoals op 20″ als op 30″ rolbreedte, dus van 505 tot ruim 3.000 full colour A4 afdrukken per minuut.

Wilt u meer weten over de Océ JetStream in productie-omgevingen ontvangen? Vraag dan het informatiepakket aan, met daarin case studies van internationale Océ-relaties en hun investering in inkjet. Mail naar: Thijs van Thienen, Business Developer Océ JetStream.

Gesprekken met de grafische industrie

Terugkijkend op de gesprekken in de Océ stand was Ipex het podium voor leerzame discussies tussen belangrijke stakeholders: klanten, analisten, industrieleiders en journalisten in de print industrie. De discussies werden geleid door de Britse t.v.-presentatrice Katy Haswel, en de bijdragen van onder meer Ed Boogaard, Marco den Engelsman en Ton Rombout zorgden ervoor dat het Nederlands perspectief op de branche goed afgedekt was. Het interview met de heren werd geregistreerd door Océ T.V. en vervolgens via youtube uitgezonden (http://global.oce.com/events/ipex/youtube-player.aspx).

Opnieuw prijs voor Océ Varioprint 6320 Ultra

Verder kan teruggekeken worden op de uitreiking van de Europese Digital Press Award die werd toegekend aan de Océ VarioPrint 6320 als ‘beste monochrome vellen productieprinter’.

Op deze prijswinnende productieprinter werd op de Océ stand tevens het boek Free van Chris Anderson exclusief voor Nederlandse bezoekers compleet geproduceerd en gratis uitgedeeld. Océ onderschreef daarmee nogmaals haar toonaagevende positie in de markt van uitgeverijen en digitaal boekdrukken. Meer informatie over Océ en digitaal boekdrukken vindt u op: http://bookfutures.oce.nl .

Océ compenseert CO2-uitstoot

Océ kondigde tijdens Ipex tevens aan een belangrijke stap te nemen naar ’s werelds eerste koolstofneutrale printer, dankzij een strategisch partnership met Shining Earth, zodat de 200% van de benodigde CO2 van de Océ VarioPrint 6320 zal worden gecompenseerd.

Succes

De conclusie over Océ en Ipex werd tenslotte uitstekend verwoord door Frank Huigen, Directeur Grafisch van Océ-Nederland: “Ipex was succesvol voor Océ. Met meer belangstelling van meer klanten en prospects dan tijdens de laatste twee edities. Er werden zowel in kwalitatieve als in kwantitatieve zin goede deals gesloten tijdens de beurs. De integratie met Canon, die zal resulteren in de sterkste printing partij in de branche, opent nieuwe deuren en creëert nog meer verkoopkansen dankzij onze uitstekende fit in producten en technologie.

Rate this post

Print Friendly