Amstelveen, 12 juli 2010 – Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, heeft vandaag de introductie aangekondigd van de optionele imageFORMULA Flatbed Scanner Unit 101 om organisaties meer flexibiliteit te bieden bij het scannen van documenten. Deze flatbed unit is via een eenvoudige USB-aansluiting compatibel met de meeste Canon imageFORMULA scanners en stelt gebruikers in staat documenten met afwijkende formaten te scannen die niet kunnen worden verwerkt via een automatische document feeder.

Met een scannauwkeurigheid van 1.200 dpi en de mogelijkheid om tot maximaal Legal-formaat (216 x 356 mm) te scannen, is deze flatbed unit ideaal voor kantooromgevingen waar het te scannen aanbod bestaat uit diverse typen documenten en ingebonden materialen. Bij kleinere documenten, zoals paspoorten of visitekaartjes, kan de Flatbed Scanner Unit 101 een kleiner documentformaat scannen (vanaf A5 formaat) om de verwerking te bespoedigen en zo tijd en kosten te besparen.

De gebruiker kan verschillende documenten gelijktijdig via de flatbed unit en de automatische document feeder van de aangesloten scanner invoeren. Alle gescande pagina’s komen gezamenlijk in een document zodat de informatie eenvoudig en snel kan worden verwerkt.

De Flatbed Scanner Unit 101 is ontworpen met oog voor de gebruiker en in tegenstelling tot soortgelijke modellen op de markt, wordt het document van boven naar beneden gedigitaliseerd. Dit betekent dat beginnende gebruikers in staat zijn scans op een meer natuurlijke wijze te verwerken – scannen zoals de pagina wordt getoond – waardoor de doorlooptijd korter wordt wanneer meerdere pagina’s moeten worden gescand. Het geringe gewicht en de compacte afmetingen maken deze flatbed scanner ideaal voor gemeenschappelijk gebruik door afdelingen met Canon imageFORMULA scanners. Is de bureauruimte beperkt, dan is deze flatbed unit na gebruik eenvoudig op te bergen.

Sean Suematsu, European Document Scanning Solutions Director bij Canon Europe zegt “Canon zoekt altijd oplossingen voor de veranderende wensen van haar klanten. Veel organisaties hebben de voordelen van scannen en elektronische verwerking van documenten doorgeschoven van back office naar meer algemeen gebruik in de kantooromgeving. Het is juist in deze omgeving dat gebruikers regelmatig een combinatie van boeken of artikelen, paspoorten en andere dunne of kwetsbare documenten moeten scannen die niet geschikt zijn voor een automatische feeder.”

“De introductie van de Flatbed Scanner Unit 101 maakt een veelzijdige scanopstelling mogelijk in combinatie met het bestaande imageFORMULA portfolio om zo de efficiency binnen organisaties te verhogen. Gebruikers kunnen deze flatbed eenvoudig via een USB-poort aansluiten zodra batches documenten moeten worden gescand. De flatbed biedt scansnelheden van minder dan 3 seconden per pagina – een 50% hogere productiviteit dan andere, concurrerende modellen.”

Naast een scharnierende klep voor het snel plaatsen en scannen van documenten, gebruikt deze flatbed ook een unieke instelling waarbij de invloed van het omgevingslicht wordt opgeheven en scannen met open klep mogelijk is. Deze instelling garandeert dat gebruikers zeer snel kunnen scannen terwijl de kwaliteit net zo goed is als bij een gesloten klep. Net als Canon’s DR-serie professionele scanners beschikt de Flatbed Scanner Unit 101 over kenmerken als automatische kleurdetectie, automatisch vergroten/ verkleinen, scheefstandcorrectie en herkenning van de tekstrichting.

De Flatbed Scanner Unit 101 is vanaf augustus 2010 leverbaar in Europa. De scanner is compatibel met de imageFORMULA DR-2010C, DR-2510C, DR-3010C, DR-4010C, DR-6010C, DR-6050C, DR-7550C en DR-9050C.

Rate this post

Print Friendly