AMSTELVEEN, 5 juli 2010 – Met de ingebruikname van de duizendste printer heeft de Canon Projectpool een mijlpaal bereikt in het aanbieden van printers voor de bouwsector.

De printers van de Projectpool worden – afhankelijk van de gewenste functionaliteiten en de duur van projecten – tijdelijk ingezet op bouwlocaties. Bouwbedrijven beschikken hiermee over hoogwaardige en veelzijdige kantoorapparatuur: van levering, installatie en onderhoud tot verzekering, reparatie en verplaatsingen. Deze unieke manier van leveren van printers – waarbij gewerkt wordt met een vrije huurperiode en een vaste huurprijs – is een groot succes in de bouwsector. De Projectpool werkt op een zeer efficiënte manier met behulp van een webapplicatie. Hierdoor kunnen bouwbedrijven altijd en overal online hun aanvragen doen. De Canon Projectpool garandeert een effectieve aansturing en neemt bouwbedrijven hiermee veel zorgen uit handen.

Canon is ruim vijf jaar geleden gestart met de Projectpool. Andere partijen volgden daarna met het aanbieden van soortgelijke diensten. Canon onderscheidt zich vandaag de dag nog steeds door als enige partij volledige flexibiliteit aan haar klanten te bieden. De Canon Projectpool bestaat uit printers die door klanten worden geselecteerd op de benodigde functionaliteiten in plaats van het model; variërend van A4, A3, zwart-wit en kleur tot volledige multifunctionals – inclusief fax- print, scan- en kopieerfuncties – en grootformaat printers. Canon is werkzaam voor tal van toonaangevende partijen in de bouwsector. “In 2010 willen we de Projectpool verder uitbreiden. We zien niet alleen een groeiende vraag naar de scanfunctionaliteiten en de grootformaat printers, maar we merken ook dat er meer interesse is bij de middelgrote bouwbedrijven. We willen deze bedrijven dan ook snel kennis laten maken met de Canon Projectpool” vertelt Xander Groenewegen, Director Direct Sales Channel van Canon Nederland.

Bouwstenen voor een geslaagd project

Bouwprojecten beginnen en eindigen dikwijls op papier. De talrijke stadia van bouwprojecten – van planvorming, voorontwerp en bestekken schrijven tot inkoop, bouwfases en oplevering – hebben dan ook één gemeenschappelijke deler: ze gaan gepaard met erg veel documenten waarmee alle facetten van bouwprojecten worden aangestuurd, gecontroleerd en beheerst. Overleg met onderaannemers, instructies voor timmerlieden, schema’s voor technische installateurs en projectplanningen voor de bouwdirectie: alles gebeurt met behulp van digitale en papieren informatie.

“Het grote voordeel van de Projectpool is dat we altijd op korte termijn printers kunnen aanvragen die de benodigde functionaliteiten hebben, vertelt Hendrik Heerema, ICT Manager bij Ballast Nedam. Tegelijkertijd zijn we ook nog steeds verzekerd van apparatuur dat voldoet aan de hoge eisen van een bouwomgeving en de gelijkwaardige kwaliteit heeft als in een kantooromgeving. Deze zekerheid, het gemak en substantiële kostenbesparingen van de Canon Projectpool vormen sterke bouwstenen voor een geslaagd bouwproject.”

Snel en eenvoudig online bestellen

Om alle aanvragen snel en probleemloos te laten verlopen, heeft Canon een speciale webapplicatie ontwikkeld waar bouwrelaties als geregistreerde gebruikers kunnen inloggen. Hier kunnen zij altijd en overal leveringen en verplaatsingen aanvragen. Op het moment dat de aanvraag wordt bevestigd, hebben klanten meteen inzicht in de bestelde configuratie, extra accessoires, de huurkosten per maand, de prijs per gemaakte afdruk en de kosten voor aflevering en installatie van het systeem.

Rate this post

Print Friendly