Zwanenburg, 5 juli 2010 – Ontwikkelingen in de grafimediamarkt zijn van grote invloed op de werkwijze van drukkerijen. Dravik en Ricoh ondersteunen grafische ondernemers bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van visie, missie en strategie. Samen met bedrijfsconsultant Richard van Hoorn is een adviestraject ontwikkeld, exclusief voor de leden van Dravik, om in de hectische marktomstandigheden van vandaag een toekomstvaste koers uit te stippelen. Onderdeel van dit adviestraject is een managementtraining die op donderdag 2 september 2010 plaatsvindt bij Ricoh in Woerden.

Het adviestraject bestaat uit meerdere stappen. Voorafgaand aan de managementtraining ontvangen de deelnemers het rapport “Nieuwe Drukvormen” van Richard van Hoorn, Onderzoek & Advies. De resultaten van dit onderzoek naar veranderprocessen in de grafische industrie kunnen deelnemers zich vooraf eigen maken. Tijdens de managementtraining vinden verschillende presentaties en workshops plaats, dat resulteert in een individueel bedrijfsplan. De deelnemende drukkerijen worden vervolgens door Richard van Hoorn bezocht voor een individueel advies over mogelijke vervolgstappen en wenselijke acties.

“Uit gesprekken met leden van Dravik blijkt dat men het lastig vindt om te bepalen welke kant ze op moeten met hun drukkerij. Er gebeurt veel in de markt. Wij hebben gezocht naar een goede manier om over de toekomst van het bedrijf na te denken en om van elkaar te leren. Dit adviestraject is het resultaat.”, zegt Tim de Kraker van de Dravik Groep. Richard van Hoorn onderstreept dat deze groepsgewijze aanpak voor grafische ondernemers exclusief wordt uitgevoerd voor Dravik en Ricoh.

Huib Kolen, Business Development Manager van Ricoh, vult aan: “De grafimediamarkt vraagt om krachtig leiderschap en het juiste verdienmodel. In deze kapitaalintensieve markt is het van belang daar als leverancier aan bij te dragen en naar behoefte te adviseren. Wij zijn zeer verheugd om in samenwerking met Dravik en Richard van Hoorn dit adviestraject te organiseren. De focus ligt hierbij niet op nieuwe technologieën. Technologie is namelijk niets meer dan een middel dat zonder het juiste verdienmodel niet tot resultaat zal leiden. De focus ligt op het kiezen van de juiste bedrijfsstrategie.”

Over Dravik Groep

Dravik is sinds 2004 actief als inkoopgroep en kennis platform voor kleine en middelgrote offsetdrukkerijen. Met op dit moment 53 partners wordt door middel van schaalgrootte voordeel behaald. Met behulp van diverse leveranciers wordt aan de leden een uniek pakket van diensten aangeboden

Rate this post

Print Friendly