Breukelen, 5 juli 2010 – Familiebedrijf Sieca Repro heeft na uitgebreid testen besloten te investeren in een Xerox Colour 1000 Press en deze digitale kleurenpers is nu geïnstalleerd; de eerste in Nederland. Bijzonder aan deze digitale kleurenpers is buiten de snelheid (100 ppm) vooral de extra optie voor transparante toner. Hiermee kunnen foto’s, images en tekst worden voorzien van een transparante laag om bepaalde informatie of illustraties een extra accent te geven. Maar het kan ook gebruikt worden om digitale watermerken toe te voegen voor een artistiek (esthetisch) effect. Voor fototoepassingen kunnen hele pagina’s van transparante toner worden voorzien.

Voor Patrick Rupp, algemeen directeur van Sieca Repro zijn kwaliteit en snelheid een voorwaarde: “Ik investeer in kwaliteit omdat wij onze klanten ook het beste willen bieden. We fungeren als trechter. Onze klanten kunnen hun opdrachten op welke manier dan ook indienen en wij zorgen ervoor dat er offsetkwaliteit uitrolt. Wij draaien geen extreem hoge volumes, maar wat wij maken is wel perfect. Kleurenkennis is bij ons in huis dan ook ruimschoots aanwezig.”

Sieca Repro heeft naast deze Colour 1000 Press ook geïnvesteerd in een DocuColor 700, die met EA toner werkt. Emulsion aggregation toner maakt het vanwege de zeer kleine, ronde tonerkorrel mogelijk om op 2400 x 2400dpi te printen. Vorig jaar schafte Sieca Repro ook een iGen4 aan. Voor zwart-wit printwerk draaien er twee Nuvera’s (een 288 en een 120) en voor de opmaak wordt FreeFlow Make Ready gebruikt. Rupp: “Omdat korte doorlooptijd bij ons heel belangrijk is, zijn wij tevreden met het serviceapparaat van Xerox. Wij hebben ook andere leveranciers in huis waar we ook tevreden over zijn, maar de service van Xerox is doorslaggevend. Er is een goede wisselwerking tussen de accountmanager en de engineers.”

Rupp heeft niet zozeer naar de machine zelf gekeken, maar heeft allerlei kritische testen gedaan van documenten waar ‘expres allemaal haken en ogen’ aan zaten. Zonder tussenkomst van een operator kwam het printwerk er prima uit. “We willen juist nu in deze economisch lastige tijd kansen creëren met de juiste technologie in huis.”

Rate this post

Print Friendly