’s-Hertogenbosch, 30 juni 2010, — Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, maakt vandaag bekend dat InfoPrint Solutions Company, specialist op het gebied van hoogvolume output management, een volledige dochteronderneming is geworden van Ricoh Company, waarmee de driejarige joint venture tussen IBM en Ricoh geheel volgens planning eindigt. InfoPrint Solutions helpt organisaties bij het optimaliseren van documentprocessen, het verbeteren van omzet en het verlagen van kosten binnen complexe, digitale printomgevingen. InfoPrint Solutions werd opgericht op 1 juni 2007 als een joint venture van de Printing Systems-divisie van IBM en Ricoh. Gedurende de afgelopen drie jaar is het eigendom stapsgewijs overgegaan van IBM naar Ricoh. Deze overgangsperiode wordt afgerond op 30 juni 2010.

“We zijn bijzonder verheugd dat InfoPrint Solutions nu deel uitmaakt van Ricoh, omdat het past in ons streven om de vraagstukken van klanten op te lossen op het gebied van hoogvolume output management en production printing,” aldus Shiro Kondo, President en Chief Executive Officer van Ricoh. “Met een volledige reeks toonaangevende oplossingen, wat door marktanalisten bevestigd wordt, die bestaat uit productieprinters, software en professionele diensten, past InfoPrint Solutions perfect in onze bedrijvengroep. Dankzij het rijke IT-verleden van InfoPrint kan de bedrijvengroep van Ricoh klanten helpen met een nog breder aanbod aan dienstverlening, ondersteuning en technisch superieure oplossingen.”

InfoPrint Solutions combineert 50 jaar ervaring van IBM op het gebied van zakelijke printoplossingen met de kantooroplossingen en expertise rond production printing van Ricoh, en baseert haar oplossingen hierdoor op geavanceerde research en development. Het bedrijf is gespecialiseerd in het adviseren, begeleiden en implementeren van de marktleidende Automated Document Factory (ADF), datagestuurde Precision Marketing en geavanceerde printing-on-demand oplossingen, gecombineerd met bekroonde hardware en professionele diensten. Met deze oplossingen en diensten kunnen bedrijven en instellingen hun unieke uitdagingen aanpakken met maatwerk, wat kosten bespaart en een hoog en snel rendement waarborgt.

“Toen we in juni 2007 van start gingen met de joint venture, hadden we onze ogen al gericht op deze dag. De gezamenlijke reis eindigt na drie jaar, maar we vertrekken samen meteen op een nieuw avontuur,” zegt Daisuke Segawa, President en Chief Executive Officer van InfoPrint Solutions. “Dat leidt tot een belangrijk onderscheidend vermogen in de markt, gebaseerd op een oplossinggedreven filosofie. We kijken er naar uit om het blijvende succes van klanten mogelijk te maken nu ons bereik nog groter wordt, als dochtermaatschappij van Ricoh.”

Sander Sondaal, Country Coördinator Production Printing van Ricoh Nederland, vult aan: “Wij zijn zeer verheugd dat InfoPrint Solutions een volledige dochteronderneming is geworden van Ricoh Company. Dit is een waardevolle toevoeging voor onze relaties op het gebied van production printing en het draagt bij aan onze visie op informatielogistiek. Deze aanvulling op de bedrijvengroep van Ricoh maakt het voor Ricoh Nederland verder mogelijk om innovatieve documentoplossingen te leveren die bijdragen aan de doelstellingen van onze relaties.”

Rate this post

Print Friendly