München, 29 juni 2010 — ABBYY®, een toonaangevende leverancier van technologieën voor documentherkenning, het vastleggen van gegevens en taalkundige software, introduceert vandaag ABBYY Recognition Server 3.0. Dit is de nieuwste versie van zijn bekroonde oplossing voor het vastleggen van documenten en optical character recognition (OCR). ABBYY Recognition Server is een servergebaseerde oplossing voor het automatiseren van de documentverwerking binnen zakelijke en dienstverleningsomgevingen. Versie 3.0 van ABBYY Recognition Server biedt nieuwe functionaliteit voor batchscanning, efficiënte indexering en ondersteuning voor scripting, zodat gebruikers een completere oplossing voor het vastleggen en converteren van documenten worden geboden. Dankzij de schaalbare architectuur kunnen gebruikers op eenvoudige wijze documentverwerkingsprojecten van elke omvang verzorgen en daarbij aanzienlijke tijds- en kostenbesparingen realiseren.

ABBYY Recognition Server 3.0 is ontwikkeld om grote hoeveelheden papieren documenten of afbeeldingen automatisch om te zetten in volledig doorzoekbare elektronische tekst die geschikt is voor onder meer documentarchivering, e-discovery en zakelijk zoeksystemen. Recognition Server biedt automatische documentverwerking zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst. Het verwerkingsproces kan vanaf een centrale locatie worden beheerd en is toegankelijk vanaf verschillende locaties binnen de organisatie of vanaf externe locaties. Recognition Server kan daarnaast worden gekoppeld aan een verscheidenheid aan back-endsystemen en toepassingen van externe leveranciers door integratie met behulp van scripts, XML-tickets, een Web-service-API en een COM-gebaseerde API. De intelligente technologie van ABBYY voor OCR- en PDF-conversie staat garant voor een uiterst nauwkeurige documentconversie en is in staat om 190 talen te herkennen.

De nieuwe Recognition Server-functionaliteit wordt aangeleverd in de vorm van twee nieuwe ‘stations’. Het nieuwe scanningstation breidt de basisfunctionaliteit van Recognition Server op het gebied van back-endverwerking uit met ondersteuning voor het vastleggen van documenten. Het nieuwe indexeringsstation stelt gebruikers in staat om op simpele doch efficiënte wijze handmatig belangrijke gegevens uit een document op te halen om op snelle en eenvoudige wijze metagegevens voor het document te indexeren en in een catalogus op te nemen.

“Recognition Server is ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijke, eenvoudig te beheren en geautomatiseerde documentconversie,” aldus Andrey Isaev, directeur Technology Products bij ABBYY. “De nieuwe verbeteringen zorgen voor een naadloze koppeling tussen de invoer en uitvoer van documenten. Ons scanningstation voorziet klanten van een gebruiksvriendelijke tool waarmee ze documenten rechtstreeks kunnen invoeren in Recognition Server. Dankzij de mogelijkheid om gegevens op eenvoudige wijze te indexeren door middel van aanwijzen en klikken en nieuwe scriptingfuncties voor het aanpassen van de scheiding en routering van documenten, zijn de uitgevoerde documenten nu nog beter geschikt voor verdere verwerking.”

ABBYY Recognition Server 3.0 biedt een brede reeks van functionele en technologische verbeteringen, zoals:

Uiterst snel productiescannen — Het nieuwe scanningstation maakt het mogelijk om papieren documenten in batches op uiterst snelle wijze te scannen met behulp van TWAIN-, WIA- en ISIS-drivers. De intuïtieve interface biedt gebruikers alle flexibiliteit die nodig is om op eenvoudige wijze het scanproces te regelen, voorbeeldweergaven van opgehaalde afbeeldingen te bekijken, batches in documenten op te splitsen en gevoelige informatie binnen afbeeldingen te bewerken alvorens de documenten verder worden verwerkt. Gescande batches van pagina’s kunnen worden verzonden naar netwerkmappen of FTP-servers, of rechtstreeks worden toegevoegd aan OCR- en indexeringsworkflows van ABBYY Recognition Server.

Flexibele scheiding van documenten en indexering — De nieuwe versie biedt verbeterde scriptingfunctionaliteit waarmee beheerders flexibele regels kunnen instellen voor het scheiden van documenten. Zo kunnen documenten worden gescheiden op basis van een woord, een zinsnede of een reeks van streepjescodewaarden die op een pagina worden aangetroffen. Door een analyse uit te voeren van de documentstructuur en -inhoud aan de hand van vooraf gedefinieerde regels is het systeem in staat om het documenttype te detecteren en de belangrijkste indexeringstaken automatisch uit te voeren. Het nieuwe indexeringsstation stelt gebruikers in staat om op uiterst eenvoudige wijze documentkenmerken op te geven en belangrijke gegevens op te halen uit herkende tekst. Voor het indexeren kunnen gebruikers simpelweg met hun muis een gedeelte van een pagina selecteren dat belangrijke gegevens bevat, zoals een factuurnummer, de naam van de ontvanger van een fax, de naam van een aanvrager enzovoort.

Intelligente verwerking van uitgevoerde documenten — Zodra het algemene verwerkingsproces is voltooid, kunnen de uitgevoerde documenten en hun kenmerken worden overgedragen naar de volgende workflow of worden opgeslagen aan de hand van een exportverwerkingsscript. Het is mogelijk om een afzonderlijk script te creëren voor mislukte taken.

Koppelingen met zakelijke zoeksystemen — ABBYY Recognition Server 3.0 is compatibel met zakelijke zoeksystemen zoals de Google Search Appliance™, Microsoft® Office SharePoint® Server en Windows® Search. Voor dit doel zijn er speciale koppelingen verkrijgbaar in de vorm van uitbreidingsmodules. Door Recognition Server in combinatie met zakelijke zoeksystemen te gebruiken, kunnen klanten hun op afbeeldingen gebaseerde documenten zoals faxen, gescande overeenkomsten, contracten, correspondentie en alle mogelijke TIFF-, JPEG- en PDF-bestanden op eenvoudige wijze omzetten in volledig doorzoekbare informatie die optimaal toegankelijk is voor zakelijke zoektools.

Ondersteuning voor nieuwe OCR-talen en nieuwe typen streepjescodes — De nieuwe versie biedt verbeterde OCR-technologie voor de Chinese, Japanse en Koreaanse taal en verbeterde herkenning van meertalige documenten die verschillende taalcombinaties bevatten (bijvoorbeeld Japans en Duits, Chinees en Russisch). Nieuwe talen die door de OCR-functie worden ondersteund zijn onder meer Vietnamees, Jiddisch en gothic Lets. Daarnaast biedt Recognition Server 3.0 ondersteuning voor de herkenning van populaire typen 2D-streepjescodes zoals Aztec, Data Matrix en QR Code.

ABBYY ADRT® voor een nauwkeurig reconstructie van de documentstructuur — Recognition Server 3.0 is ook uitgerust met de unieke ADRT (Adaptive Document Recognition Technology) van ABBYY. Dit intelligent synthese-algoritme maakt het mogelijk om de logische structuur en oorspronkelijke opmaak van brondocumenten met meerdere pagina’s te reproduceren tijdens de conversie naar Microsoft Word-formaat. Door documenten met meerdere pagina’s als één geheel te behandelen in plaats van een reeks van afzonderlijke pagina’s, is ABBYY ADRT in staat om op nauwkeurige wijze logische elementen van de documentstructuur te reconstrueren, zoals inhoudsopgaven, kop- en voetteksten, paginanummering en lettertypestijlen voor elke pagina.

Beschikbaarheid

ABBYY Recognition Server 3.0 is wereldwijd verkrijgbaar via de uiteenlopende verkoopkanalen van ABBYY. Voor gedetailleerde productinformatie en demo’s kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde ABBYY-vestiging.

Rate this post

Print Friendly