Nieuwegein, 28 juni 2010 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen en Kainos, een toonaangevend IT-consultancy bedrijf, kondigen de introductie aan van Evolve™. Evolve is een elektronische documentmanagement oplossing die directe en veilige toegang tot medische dossiers garandeert door middel van Autonomy’s meaning based computing oplossingen. Evolve is het resultaat van een maandenlange samenwerking tussen Autonomy en Kainos. Beide organisaties hebben zeer veel kennis van, en ervaring met, elektronisch documentmanagement. Door deze krachten te bundelen en de stroom van noodzakelijke informatie langs de verschillende afdelingen te optimaliseren, kan de patiëntenzorg sterk verbeteren. Hierdoor kan een patiënt sneller en effectiever zorg worden geboden, op basis van de actuele patiëntgegevens.

Autonomy biedt een schaalbare documentmanagement oplossing die in de praktijk heeft bewezen het beheren van miljoenen documenten goed te kunnen ondersteunen. Deze oplossing is gebaseerd op Autonomy’s Intelligent Data Operating Layer (IDOL), een laag in de infrastructuur waarmee medewerkers in staat worden gesteld om op een geautomatiseerde manier zowel de content als de context van allerlei vormen van informatie te begrijpen. Kainos, een bedrijf waarmee Autonomy een langdurige relatie heeft, heeft veel ervaring met scoping, planning en uitvoering van grootschalige elektronische documentmanagement oplossingen voor organisaties in de publieke sector.

Met Evolve zijn de diensten van Kainos gecombineerd met de documentmanagement technologie van Autonomy. Zo bevat Evolve een scanproces voor het converteren naar elektronische documenten, een centrale repository voor de opslag en een portal voor het bekijken van de patiëntgegevens en de correspondentie. De oplossing elimineert hiermee de behoefte aan fysieke dossiers van patiënten en maakt het voor medische experts mogelijk om van geavanceerde mogelijkheden gebruik te maken zoals:

• Gecentraliseerd overzicht van alle dossiers: Alle gescande, elektronische patiëntendossiers, zowel de historische als de huidige, worden automatisch geïndexeerd en opgeslagen op een gecentraliseerde plaats.

• Beveiliging van gegevens op basis van autorisatie: Op basis van inloggegevens en functie van de medewerker worden alleen die gegevens getoond die relevant zijn voor de gebruiker. Zo wordt voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de informatie.

• Meaning based terughalen en verwerken van gegevens: In tegenstelling tot bestaande technologieën die gebaseerd zijn op menselijke interactie kan Autonomy aantekeningen in patiëntendossiers begrijpen. Hierdoor kan op een geautomatiseerde manier het verband gelegd worden tussen documenten waarin gelijksoortige concepten worden beschreven. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve behandeling.

• Naadloze integratie met bestaande ziekenhuissystemen: Doordat IDOL formaat onafhankelijk is kan Evolve naadloos integreren met de patiëntinformatiesystemen die door ziekenhuizen worden gebruikt.

• Geautomatiseerde compliancy en information governance: Evolve levert een volledig audit trail van alle activiteiten in een dossier en zorgt voor geautomatiseerde opslag, die in lijn is met de wetgeving.

“Er zijn aanzienlijke zakelijke voordelen te behalen als aantekeningen in plaats van op papier online beschikbaar zijn,“ zegt Victor Cohen, General Manager Noord-Europa van Autonomy. “EDRM-projecten dragen bij aan het verbeteren van de patiëntenzorg en het verlagen van de overheadkosten. Voor ziekenhuizen is het van essentieel belang om haar diensten zo efficiënt mogelijk te leveren. Een beveiligde toegang tot online patiënteninformatie is daarbij noodzakelijk.”

Rate this post

Print Friendly