Nijmegen, 28 juni 2010 – Aia Software, producent en ontwikkelaar van intelligente documentcreatie-oplossingen, en documentbeheerspecialist PrintSoft zijn een mondiale strategische alliantie aangegaan. Deze stap is belangrijk voor de positionering van PrintSoft als ’s werelds meest toonaangevende organisatie op het gebied van efficiëntere, bedrijfskritische klantcommunicatie. De krachtenbundeling met Aia Software betekent voor PrintSoft een uitbreiding van haar internationale netwerk van technologiepartners. Dit netwerk is erop gericht organisaties in de publieke en private sector sneller, professioneler en tegen lagere kosten met hun klanten te laten communiceren. De samenwerking geeft invulling aan de strategie van Aia Software om via partners het mondiale marktaandeel van het ITP Document Platform sterk uit te breiden.

De ervaring van Aia Software, opgedaan via samenwerking met marktleiders als ABN Amro en Credit Suisse Leasing en bij lokale overheden in de Verenigde Staten en Europa, is zeer waardevol voor het partnerschap. Aia’s sterke kanten sluiten op strategisch niveau aan bij de expertise van PrintSoft op het gebied van multi-channel-printen, distributie en archivering en bij de wereldwijde reputatie van het moederbedrijf Australia Post.

De alliantie is aantrekkelijk voor bedrijven die kosten willen terugdringen en tegelijkertijd de voor hen zo belangrijke klantrelatie willen verstevigen. Deze ‘meer voor minder’-aanpak is geschikt voor alle sectoren, van overheden tot financiële instellingen en van verzekeraars tot nutsbedrijven. Het samenwerkingsverband biedt organisaties één loket voor oplossingen die een meerwaarde hebben in elke fase van het correspondentieproces. Dit geldt voor eenmalige stukken, ad-hoc-documenten die op een desktop worden gegenereerd, mailings met een hoge frequentie en dagelijkse correspondentie. Al deze documenten kunnen sneller en tegen lagere kosten worden geproduceerd met de gecombineerde oplossingen van Aia Software en PrintSoft.

“Als partners kunnen we nu voor alle bedrijfstakken een volledige benadering van documentbeheer bieden”, aldus Judith Niederschelp, General Manager Global Alliances bij PrintSoft. “Bij veel organisaties vergt het documentproces nu nog de inzet van veel mensen en middelen. Met onze gecombineerde ervaring kunnen we de systemen van klanten zodanig inrichten dat de creatie, distributie en archivering van documenten volledig wordt geautomatiseerd, of het nu gaat om één document of een miljoen documenten. Op deze manier kunnen organisaties snel en efficiënt inspelen op behoeften van klanten en daarnaast concurrerend blijven als het gaat om kosten en dienstverlening.”

“In de praktijk is aangetoond dat de investering in ons ITP Document Platform organisaties een rendement oplevert van 277 procent. Dit wordt bereikt dankzij de optimalisatie van het proces rondom klantcorrespondentie”, aldus Paul Dirven, CEO van Aia Software. “Het is onze strategie om de verantwoordelijkheid voor de inhoud van documenten en het beheer van sjablonen neer te leggen bij de daadwerkelijke gebruikers binnen organisaties, zodat zij onafhankelijk van de IT-afdeling kunnen werken. Onze oplossing betekent dan ook een korte time-to-market voor correspondentie en een beter beheer van de communicatie met klanten.”

Foto: van links naar rechts Judith Niederschelp, General Manager Global Alliances bij PrintSoft, Paul Maas, CFO van Aia Software en Paul Dirven, CEO van Aia Software

Rate this post

Print Friendly