STUTTGART, DUITSLAND, 24 juni—De Duitse drukwerkallrounder, Kern Druck GmbH, investeerde in drie nieuwe Kodak Prosper S10 Imprinting Systemen. Het in Bexbach gevestigde bedrijf installeerde de machines in een unieke configuratie om zijn workflowprocessen te automatiseren en zijn productie van direct mailings te stroomlijnen.

Kern heeft een rijke traditie in het produceren van hoogwaardig en complex commercieel drukwerk in vellenoffset, waarbij vaak steunkleuren en speciale coatings worden gebruikt. Het bedrijf telt 35 medewerkers en heeft een vestiging net over de grens in Sarreguemines, Frankrijk. Zo’n tien jaar geleden besliste het bedrijf om zijn aanbod uit te breiden met directmarketingmateriaal en direct mailings.

Gepersonaliseerde mailings voor veeleisende klanten

Vandaag drukt Kern direct mailings en self-mailers voor grote cosmeticaketens, producenten van consumptiegoederen, touroperators en verzekeringsmaatschappijen met typische oplagen van 10.000 tot 1 miljoen exemplaren: “Onze interesse voor hybride drukprocédés kwam oorspronkelijk voort uit onze mailingopdrachten”, aldus André Kern, joint Managing Director. “We produceren eerst prints in vellenoffset op vijf-, zes- en achtkleurenpersen – voornamelijk in het 3B-formaat – en die worden vervolgens digitaal bedrukt met variabele data in één kleur.”

Na tests met eenvoudige inkjetprintkoppen stapte het bedrijf over op laserprinters vanwege de hoge kwaliteitseisen van zijn klanten. “We zochten voortdurend manieren om met een meer betaalbaar inkjetsysteem te voldoen aan de superieure standaarden die onze klanten verlangden”, aldus André Kern, joint Managing Director. “We wilden onze mailingproductie volledig opnieuw op de kaart zetten met een end-to-endoplossing die ons maximale flexibiliteit op het vlak van formaten en papiersoorten kon garanderen. De Prosper S10 Imprinting Systemen passen perfect in dat concept.”

Het KODAK PROSPER S10 Imprinting Systeem is het eerste product dat de KODAK Stream Inkjet Technologie implementeert. Het werd in juni 2009 gelanceerd als monochroom opdruksysteem dat offset-class variabele data drukt tegen snelheden tot 305 mpm. Elke printkop is ontworpen voor een drukbreedte van 105,6 mm. Het PROSPER S10 Systeem maakt gebruikt van pigmentinkten op basis van extreem fijn gemalen pigmenten en heeft een resolutie van 600 x 600 dpi.

Een belangrijke troef voor Kern is dat het systeem een ruime keuze aan ongestreken, gestreken en glossy papiersoorten kan bedrukken. De toepassingen met variabele opdrukken en personalisaties van het bedrijf vergen zeer verscheiden papiersoorten, gaande van 60 g NCR-papier over 80 g/m² offsetpapier tot matglanzend kunstpapier van 250 g/m². “Tegen hoge druksnelheden is de inkjetkwaliteit van al die materialen ten minste even goed als bij laserprints, maar echt cruciaal is dat de inkt- en productiekosten veel lager liggen”, aldus Kern.

Imprinting Oplossing in een unieke configuratie

Dankzij een gemeenschappelijk engineeringproject van Popp Maschinenbau, Heidelberg en Kodak werd bij Kern een uniek opdruk- en afwerkingssysteem geïnstalleerd zodat variabele data konden worden gedrukt op in offset voorgedrukte kleurenprints. Het systeem kan vellen tot 700 x 1000 mm verwerken en ondersteunt het tweezijdig drukken van variabele data met de KODAK PROSPER S10 Imprinting Systemen.

Een vouwer / continue feeder van HEIDELBERG voert de vellen naar de eerste vacuüm aanvoertafel waarop twee PROSPER S10 Imprinting Systemen naast elkaar zijn gemonteerd. De vellen worden continu tegen hoge snelheid bedrukt en gedroogd met een IR-droogmodule voor ze naar een tweede, loodrecht geplaatste aanvoertafel worden geleid via een velkeerunit. Voor de achterzijde wordt bedrukt met de derde PROSPER S10, controleert het cameraoog van een barcodelezer de inhoud om zeker te zijn dat die overeenkomt met de variabele data op de voorzijde. De gedrukte vellen kunnen naar een uitvoer worden gestuurd of onmiddellijk inline in de vouwmachines worden afgewerkt. Indien nodig kan Kern de drie PROSPER S10 Systemen ook samen op één tafel monteren en variabele data op slechts één zijde van het vel drukken over een breedte van meer dan 316 mm.

Topkwaliteit en flexibiliteit voor direct mailings en meer

“De KODAK Inkjet Imprinting Systemen combineren laserkwaliteit met lagere kosten per afdruk op elk soort papier”, voegt Kern eraan toe. “Ze bieden ons ook de flexibiliteit die we altijd zochten op het vlak van formaten, materialen en toepassingsmogelijkheden, zodat we zelfs aan de meest ongewone wensen van onze klanten kunnen voldoen.”

De voordelen van de Prosper S10 Systemen beperken zich niet tot mailings. Kern is van plan om de machines ook voor andere toepassingen te gebruiken zoals variabele redactionele inhoud voor klantenmagazines.

Rate this post

Print Friendly