Voor het printen van bouwtekeningen en posters in kleur heeft Rijnja Repro bij Océ twaalf ColorWave 600 printers tegelijk aangeschaft. Voor bijna elke vestiging één. De productiviteit van de printers en de duurzaamheid hebben de doorslag gegeven’, zegt directeur Hans Rijnja. ‘Wij hechten enorm aan duurzaamheid. Deze printers zijn zeer duurzaam en passen goed in ons beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onze klanten verwachten van ons dat wij hen met MVO helpen. De milieubelasting van de ColorWave printers is minimaal. Het totale systeem, printer en toner, produceert geen ongezonde ozon uitstoot en schadelijke geuren. De afvalproductie is minimaal, vrij van giftige stoffen en probleemloos verwerkbaar. Ook voor onze eigen mensen houden we de productie-omgeving graag gezond. De ColorWave printers dragen een belangrijk steentje bij aan een gezond werkklimaat.

Hans Rijnja: ‘Een ander belangrijk milieuaspect is dat ColorWave printers op elke kwaliteit ‘gewoon’ papier printen. Meer milieubelastende gecoate papiersoorten zijn niet nodig. Daardoor kunnen wij FSC gecertificeerde soorten inzetten. In de bouwwereld, waar wij veel technische documentatie en tekeningen voor printen, telt het gebruik van milieuverantwoord papier zwaar. Met onze ColorWave printers zijn wij ook in staat om aan de groeiende vraag naar grootformaat kleurenprints te voldoen. De prijs / presentatie verhouding van de afdrukken is goed. Dat maakt het voor veel opdrachtgevers aantrekkelijk om voor kleur in plaats van zwart/wit te kiezen en gelijktijdig voor minder milieubelasting te kiezen’.

Over Rijnja Repro

Rijnja Repro, marktleider op het gebied van full service hoogwaardige reprografische dienstverlening, richt zich in Nederland op de zakelijke markt. In totaal heeft Rijnja Repro 16 vestigingen, waarvan 3 onder de naam van het onlangs overgenomen Digitale Team. Rijnja Repro, opgericht in 1892, was in ons land de eerste lichtdrukkerij. De tijd heeft bij Rijnja Repro echter niet stil gestaan. In alle vestigingen staan de modernste digitale print- en plotsystemen en is alle kennis en ervaring in huis om klanten met deskundig advies en begeleiding kwaliteit en duurzaamheid te leveren. Rijnja Repro is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mens, milieu en samenleving en voert op dit gebied een zeer klantbetrokken en actief MVO beleid. Rijnja Repro is voor alle vestigingen FSC gecertificeerd. www.rijnja.nl


Rijnja Repro investeert in 12 productieve en duurzame Océ ColorWave 600 breedformaat kleurenprinters
5 (100%) 1 vote

Print Friendly