Nieuwegein 22 juni 2010 – Autonomy, leverancier van infrastructuursoftware voor ondernemingen, kondigt aan dat zij door IDC is benoemd tot snelst groeiend softwarebedrijf voor archiveringsoplossingen in 2009. Volgens het rapport van onderzoeksbureau IDC, getiteld ‘Worldwide Archivingsoftware 2009 Vendor Shares 1’, zijn Autonomy’s inkomsten uit archiveringsoplossingen in 2009 met 17,3 procent gegroeid.

IDC definieert de archiveringsmarkt als software die op basis van beleidsregels beslist of data wordt gekopieerd, verplaatst, wordt verwijderd of onveranderbaar wordt opgeslagen voor een bepaalde periode. Sommige oplossingen bieden geavanceerde functies zoals content-based datamanagement, waarbij data wordt geïndexeerd, doorzocht en teruggehaald. Oplossingen voor het archiveren van e-mail en van ongestructureerde bestanden worden ook tot deze markt gerekend. Oplossingen op het gebied van databasearchivering worden niet meegerekend.

“De markt voor archiveringsoplossingen staat symbool voor de trends en grote veranderingen die momenteel in het bedrijfsleven plaatsvinden”, aldus Victor Cohen, General Manager Noord-Europa van Autonomy. “eDiscovery is een onmisbaar element in de juridische strategie binnen elke organisatie. Met de talrijke en ingewikkelde wettelijke vereisten en de toenemende hardwarekosten voor de opslag van data, zijn organisaties op zoek naar een betere manier voor het omgaan met informatie. Wij bieden een ‘meaning-based’ benadering van archivering waardoor bedrijven een nauwkeurig en intelligent information governance platform wordt geboden tegen lagere kosten. Deze ‘meaning based’ benadering is één van de drijvende krachten achter onze sterke groei in deze markt. Daarnaast helpen wij met deze benadering bedrijven wereldwijd hun concurrentiepositie te verbeteren en hun aanbod beter op de markt af te stemmen.”

Autonomy biedt een uitgebreid next-generation archiveringsplatform met zowel cloud-based als on-premise oplossingen. Het platform voldoet aan de verschillende eisen die aan archiveringsoplossingen worden gesteld door bedrijven. Onderdeel van het platform is Autonomy Digital Safe, ’s werelds grootste cloud-based archief dat meer dan 14 petabytes omvat. Een andere oplossing die deel uitmaakt van het platform is Autonomy Enterprise Archive Solution (EAS), een zeer schaalbare on-premise oplossing die elektronisch opgeslagen informatie (ESI) archiveert en bewaart voor opslagoptimalisatie, information governance of om voorbereid te zijn op mogelijke juridische geschillen. Verder is ook Autonomy Arcpliance, een on-premise digitale archiveringsoplossing, onderdeel van dit platform. Deze oplossing is met name bedoeld voor middelgrote bedrijven of bedrijven die een vereenvoudigde en schaalbare oplossing zoeken voor specifieke taken – zoals het archiveren van locatiespecifieke gegevens.

De archiveringsoplossingen maken gebruik van Autonomy’s Intelligent Data Operating Layer (IDOL), waardoor elk stukje content automatisch wordt ontvangen, ontdubbeld en geïndexeerd. Daarnaast wordt de content automatisch voorzien van de correcte metadata. Dit reduceert de tijd en kosten die gepaard gaan met het verwerven, implementeren en beheren van lokale opslag ten behoeve van compliancy. Daarnaast worden ook de kosten en tijd in verband met back-ups, administratie, software-upgrades en technische ondersteuning teruggebracht.

1 IDC, Worldwide Archiving Software 2009 Vendor Shares: Growth Fueled by Cloud Offerings and Market Challengers, Doc # 223466, May 2010

Rate this post

Print Friendly