Gent (België), 22 juni 2010 – EskoArtwork (www.esko.com) kondigt i-cut Suite aan, een uitgebreide verzameling van preproductie software gericht op gebruikers van grootformaat digitale printers en/of digitale afwerkingssystemen. De verschillende modules van i-cut Suite bieden deze bedrijven alle essentiële tools om sign- en displayproducten te leveren met een optimale efficiëntie en productiviteit, ongeacht het bestandsformaat, de bron of de verscheidenheid van de inkomende jobinformatie.

“Signmakers die signs en displays produceren met behulp van grootformaat digitale apparaten, ontvangen regelmatig bestanden die niet goed voorbereid zijn. Vaak bevatten ze fouten of ontbreekt er informatie”, legt Ruben Cagnie uit, EskoArtwork Product Manager Sign & Display. “Zonder de juiste workflow tools leiden dergelijke problemen tot tijdverlies en substraatverspilling, wat duur uitvalt. Met behulp van de i-cut softwaremodules kunnen eventuele problemen echter al in het begin van de workflow gedetecteerd en opgelost worden. Dit resulteert in een vlot en kostenefficiënt productieproces.”

Een rijke toolkit voor een breed spectrum aan toepassingen

De i-cut Suite maakt deel uit van de EskoArtwork Suite 10. Het bouwt voort op de langdurige ervaring van het bedrijf op het gebied van geavanceerde preproductie- en workflowoplossingen voor verpakkingsdrukwerk en handelsdrukwerk.

i-cut Preflight biedt efficiënte preflighting van binnenkomende PDF-data en garandeert dat jobs correct geript en geprint worden. Elk mogelijk probleem wordt automatisch gedetecteerd en in detail gerapporteerd. Een set interactieve tools stelt gebruikers in staat om correcties aan te brengen zonder het native ontwerpprogramma te moeten openen. I-cut Preflight is gebaseerd op technologie van Enfocus -een business unit van EskoArtwork- de marktleider op het gebied van preflighten en controleren van PDF’s.

i-cut Layout is de fundamentele module om interactief vellay-outs aan te maken en bewerken. Het stelt gebruikers in staat de printtijd te verkorten en het substraatgebruik te optimaliseren. Gebruikers kunnen verschillende strategieën volgen om afzonderlijke items te nesten. Bij ‘minimum waste’ (minimale hoeveelheid afval) worden verschillende jobs op één vel materiaal gegroepeerd voor optimaal materiaalgebruik. ‘Maximum productivity’ (maximale productiviteit) is het best geschikt voor orders met een hoge oplage. Hiermee worden zoveel mogelijk identieke vellen gecreëerd om de inrichtingstijden voor het printen en de afwerking te verminderen. De ‘minimum cuts’ aanpak (minimum aantal snijbewerkingen) optimaliseert het afwerkingsproces door snijden in stroken in de breedte van het materiaal mogelijk te maken. Dit is ideaal voor rechthoekige ontwerpen of voor handmatige afwerking met een snijmachine.

In alle gevallen is er naadloze integratie met het i-cut Vision Pro controlesysteem voor accuraat stansloos snijwerk. Registratietekens en barcodes worden toegevoegd en de inrichtingstijd voor de operator aan het afwerkingsstation wordt beperkt tot een minimum.

Gebruikers met specifiekere eisen kunnen eenvoudig upgraden naar geavanceerde modules:

· De module voor Structural Design biedt directe integratie met standaardprogramma’s voor structureel ontwerp. De module kan veelgebruikte CAD-bestandsformaten lezen, zoals DXF, CFF2, PDF en native ArtiosCAD. Een ingebouwde 3D viewer stelt gebruikers in staat het ontwerp visueel te controleren of te exporteren naar een 3D PDF-bestand. Met behulp van de gloednieuwe krachtige ‘box builder’ functie kunnen eenvoudig dozen worden gemaakt. De gebruiker hoeft enkel de afmetingen in te voeren. Dit resulteert in tijdsbesparingen, bijvoorbeeld voor on-demand aanmaak van aangepaste verzendcontainers van golfkarton.

· De module voor Graphics Preparation komt van pas wanneer men een grafisch ontwerp zonder gedefinieerd snijpad ontvangt. Deze module genereert snijcontouren voor zowel vector- als afbeeldingsbestanden. Er kan automatisch een afloop worden voorzien om storende lege ruimtes tussen het geprinte ontwerp en de snijcontouren te elimineren. Aan het vel kunnen ook speciale afwerkings- of andere markeringen worden toegevoegd.

· Ten slotte is er de module voor True Shape Nesting. Deze biedt een extra niveau van materiaaloptimalisatie bij gebruik van onregelmatige vormen. Het nesten van afzonderlijke items is niet langer gebaseerd op het omsluitende kader van het ontwerp, maar houdt maximaal rekening met niet-gebruikt materiaal buiten de snijcontouren.

Professionele tools op maat van een snel groeiende markt

EskoArtwork biedt een compleet portfolio voor grootformaat digitaal printen en digitale afwerking industrie: Studio en ArtiosCAD software voor creatief ontwerp, i-cut Suite voor de productieworkflow en Kongsberg snijtafels voor digitale afwerking.

“De nieuwe i-cut Suite is afgestemd op de behoeften van professionals op het gebied van grootformaat digitaal printen en digitale afwerking”, besluit Nicolai Gradman, EskoArtwork Senior Vice President CAM & Supply Chain. “Veel signmakers hebben aanzienlijk geïnvesteerd in apparatuur, maar weten vaak niet dat er innovatieve workflow tools bestaan die zorgen voor tijdsbesparingen voor de operator en vermindering van afval. Globaal gezien maken ze het proces minder duur. Met de i-cut Suite helpen we vorm te geven aan de toekomst van de business van onze klanten. We bieden hen een zeer efficiënte tool die onmiddellijk tastbare voordelen oplevert.”

Rate this post

Print Friendly