Volgens ingewijden is de Britse investeringsmaatschappij CVC is in gesprek met logistiek concern TNT over een gedeeltelijke overname van TNT Post. Volgens deze bronnen aast CVC op een ‘substantieel belang’ in het voormalige staatspostbedrijf in een transactie met een waarde van naar schatting euro 1,5 mrd. ‘Het spel is op de wagen en wint aan snelheid’, zegt een betrokkene.

CVC is een logische kandidaatkoper. De investeringsmaatschappij heeft al enige tijd belangen in de Europese postsector, vanuit de verwachting dat er een consolidatie zal plaatsvinden. Het is voor 50% min één aandeel eigenaar van Bpost, de Belgische staatsposterijen. Daarnaast had CVC lange tijd een 22%-belang in Post Danmark en was het in de race om een minderheidsdeelneming in het Britse Royal Mail te verwerven.

Bij de aandeelhoudersvergadering van TNT afgelopen april liet TNT-topman Peter Bakker weten de postdivisie los te snijden van de rest van het bedrijf en te zoeken naar de beste mogelijkheid om het onderdeel rendabel te houden. De postdivisie kampt al jaren met krimpende volumes door de opkomst van elektronische post

Lees verder in het Financieel Dagblad

Behalve in postdistributiebedrijven investeert CVC ook in printing, publishing en mediabedrijven. In Nederland heeft CVC deelnemingen in onder andere in de Van Gansewinkel Groep (afval management), Volker Wessels Stevin (bouw en vastgoed), Schuitema (retail), Smurfit Kappa Group (verpakkingen), Leaf (voedsel) en Arcodis (textiel).  

Rate this post

Print Friendly