Arnhem, 15 juni 2010 – Het Keurmerk E-factureren is tijdens het Factuurcongres 2010 onder grote belangstelling officieel gelanceerd. Ruim dertig organisaties – dienstverleners en eindgebruikers- ontvingen het keurmerk waarmee ze beloven zich te zullen houden aan de basisprincipes van het Keurmerk E-factureren. De basisprincipes vergroten duidelijkheid en vertrouwen in elektronische facturen, waardoor het gebruik toeneemt en de terugverdientijd van e-factureren fors verbetert.

Uit handen van initiatiefnemer Friso de Jong (Factuurwijzer) ontvingen de volgende toonaangevende partijen het certificaat dat bij het Keurmerk E-factureren hoort: 20/20 vision Europe, 4DMS, AcceptEmail, Accounting Plaza, BancTec, Basware, Bluem, Boplicity Software, Certipost, Cortex Cortex ID, Digitale Factuur, Docspro,

D Soft, ESG, FIQAS Software, Fitcons Group BV, Harmony Group, IM Nederland, ING, Intellimens, Invoice Online, Koninklijke Jongeneel, Logica, Onfin, Perfect DM, Ricoh, Rotaform Document Services, Simbill, TNT Post BDS, Twinfield International, van Gansewinkel en WMD-Benelux.

Basisprincipes

Het Keurmerk E-factureren omvat technologieneutrale basisprincipes die tussen twee organisaties van toepassing zijn. De basisprincipes zijn tot stand gekomen op basis van input vanuit de Belastingdienst, Ministerie van Economische Zaken, ECP-EPN, Stichting ITO, rechtspraak, de EU E-invoicing Expert Group, CEN/ISSS E-invoicing Workshop en de 25 deelnemers aan het pilotproject voor het Keurmerk E-factureren.

Keurmerkentoets

Het Keurmerk E-factureren is een geregistreerd merk en ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Waarborg E-factureren. Dit is onderdeel van de voorbereiding op de Keurmerkentoets van de Raad van de Accreditatie. Het Keurmerk E-factureren is dan een van de 45 keurmerken in Nederland die deze toets op kwaliteit en onafhankelijkheid heeft doorstaan.

Meer informatie vindt u op www.keurmerkefactureren.nl.

Rate this post

Print Friendly