• verkoop van 100 grootformaat printers boven verwachting
  • 44% grafische bedrijven overweegt in grootformaat te investeren
  • 86% grafische bedrijven: grootformaat draagt bij aan winstgevendheid
  • imagePROGRAF iPF6350 onderscheiden met TIPA’s ‘Best Large Format Printer’
  • ook op FESPA 2010 in München van 22 tot en met 26 juni 2010

Canon Europe – internationaal marktleider op het gebied van digital printing – heeft tijdens de internationale vakbeurs IPEX 2010 een recordaantal van ruim honderd grootformaat printers verkocht. Deze hoge omzetcijfers overtreffen alle verwachtingen en bevestigen de belangrijkste conclusies uit het recente onderzoek Redefinition of the digital printer van Canon. Hieruit blijkt dat 44 procent van de grafische bedrijven in West-Europa overweegt in 2010 in grootformaat oplossingen te investeren.

Op de vakbeurs gaven Canon en negen partners – waaronder GMG en Contex – hun visitekaartje af. De grootformaat printers waren een belangrijk onderdeel van de live werkprocessen in de productieomgeving die door Canon zijn getoond. Deze werkprocessen kregen veel aandacht van professionele drukkers en grafische bedrijven die op het punt staan de stap te maken naar digital printing of de mogelijkheden van grootformaat toepassingen te verkennen. In het onderzoek van Canon benadrukt 86 procent van de bedrijven dat de overgang naar grootformaat printen heeft geholpen winstgevend te blijven tijdens de economische recessie.

Onder de grootformaat printers die Canon tijdens IPEX toonde, zijn de recent geïntroduceerde imagePROGRAF iPF8300 en c, waarvan de laatste is onderscheiden met TIPA’s ‘Best Large Format Printer’ award van 2010. Alle modellen in het nieuwe assortiment hebben de hoogst mogelijke beoordeling ontvangen van BERTL (Business Equipment Research & Test Laboratories) – het Europese orgaan voor onafhankelijke tests van kantoormachines – voor beeldkwaliteit, prijsstelling en beveiliging. Tijdens de vakbeurs was dan ook grote belangstelling voor de imagePROGRAF iPF8300 en iPF6350. Zo waren er veel positieve reacties over zowel de printkwaliteit als de nauwkeurigheid van de nieuwe modellen.

“Mede door de resultaten van Canon’s onderzoek naar digital printing waren de verwachtingen over onze grootformaat oplossingen hooggespannen. Ik erg blij met de enorme belangstelling van klanten voor deze hoogwaardige printers”, vertelt Shane Burchett, European Marketing Professional Large Format Solutions van Canon Europe. “Er is een zichtbare vraag naar hoogwaardige grootformaat prints in de markt voor professionele fotografie, proofing en fine art.”

Tijdens FESPA 2010 in München toont Canon van 22 tot en met 26 juni opnieuw een reeks innovatieve grootformaat oplossingen.

Rate this post

Print Friendly