Communicatie verandert. EDP’s begrijpen dit en realiseren oplossingen. Xplor Nederland organiseert dit najaar weer de EDP-cyclus, met als doel documentprofessionals te begeleiden tot Electronic Document Professional. De introductieavond vindt plaats op donderdag 1 juli a.s.

Werkbelasting: 60 uur. Doorlooptijd: 2 maanden. Opbrengst: groot!

Aanmelden kan alleen via info@xplor.nl.

In cliché’s schuilt zoals zo vaak een kern van waarheid. Zoals: “de documentwereld is sterk in beweging”.

Een veelgehoord cliché, maar daarom niet minder waar. Onze wereld wordt juist gekenmerkt doordat informatie op vele manieren wordt gemaakt, verwerkt, verspreid en ontvangen en doordat de relatie tussen vraag en aanbod van informatie onvoorspelbaar geworden is. Binnen enkele jaren zijn de communicatiepatronen volledig veranderd en is het zwaartepunt ver schoven: de klant is leidend geworden. Niet het bedrijf bepaalt wanneer en hoe communicatie plaatsvindt, de klant is koning en geeft de maat aan!

Bedrijven spelen op deze ontwikkelingen in door alle communicatievormen aan te bieden en het bedrijf open te stellen voor alle soorten contacten op alle denkbare momenten. Ziehier de enorme uitdaging voor bedrijven en instellingen.

Wat bedrijven nu nodig hebben zijn mensen die dit snappen, die dit nieuwe documentspel meespelen en die dit organiseren. Vanuit vakmanschap, kennis van de documentwereld, kennis van veranderingsprocessen en betrokkenheid bij de organisatie en haar klanten.

Vakmensen die aan dit profiel voldoen zijn Electronic Document Professional, EDP. Een kwalificatie die geldt als er op het juiste niveau goed is gewerkt en aantoonbaar is gepresteerd. EDP is geen diploma, het is een bewijs van documentvakmanschap en daarmee een behoorlijke garantie op succes!

De EDP-titel wordt toegekend door de Xplor, een internationale vereniging van documentprofessionals. Een drietal beschreven representatieve cases zijn nodig om EDP te worden. Xplor beoordeelt deze cases en kent, uiteraard na een positieve beoordeling, de EDP-kwalificatie toe.

Voor geïnteresseerden organiseert Xplor op 1 juli een informatiebijeenkomst. Aanmelden kan alleen via info@xplor.nl

Een selectie van Nederlandse EDP’s:

        


Rate this post

Print Friendly