Amsterdam, 7 juni 2010 – Hitachi Data Systems Corporation, dochteronderneming van Hitachi Ltd (NYSE: HIT), maakt bekend dat vijf van zijn klanten zijn geselecteerd als prijswinnaar van de Computerworld Awards 2010. Een van de prijswinnaars is het Stadarchief Amsterdam (SAA). Tijdens een gala-avond in het Andrew W. Mellon auditorium in Washington, DC, heeft Bert Nijhoff van het SAA deze prestigieuze award in ontvangst genomen. Andere HDS-winnaars zijn City of Coquitlam, Home Guarantee Corporation, het Centrum voor kwantumtechnologie van de Universiteit van Singapore en Pixorial.

Stadsarchief Amsterdam is een van de grootste stadsarchieven ter wereld met 35 kilometer aan archieven, waaronder een topografische collectie met miljoenen historische kaarten, tekeningen en foto’s. Voor het behoud van deze documenten zocht Stadsarchief Amsterdam een oplossing om zijn archieven te digitaliseren en een lange levensduur en schaalbaarheid te garanderen. Hierbij zijn authenticiteit en integriteit van groot belang. In Hitachi Content Platform (HCP) vond SAA de digitale opslagplaats met voldoende capaciteit voor het bewaren van zowel digitale als gedigitaliseerde objecten. Met een speciaal controlemechanisme checkt het Content Archive Platform automatisch en voortdurend op de echtheid van het digitale archief. Het project is uitgevoerd in samenwerking met Data Matters, solutions integrator en partner van Hitachi.

“We feliciteren onze klanten met deze erkenning van originaliteit en visie van hun implementatie,” zegt Asim Zaheer, vice-president Corporate en Product Marketing van Hitachi Data Systems. “Deze awards zijn het bewijs van baanbrekend werk door onze klanten in combinatie met onze innovatieve storage-oplossingen.”

Over de Computerworld awards

Computerworld Honors Laureate awards maken onderdeel uit van het Computerworld Honors Programma, een not for profit stichting, opgericht door International Data Group (IDG) in 1988. Ieder jaar selecteren 100 CEO’s van gerenommeerde wereldwijde technologiebedrijven, innovatieve initiatieven van individuen en organisaties, die een positieve bijdrage leveren op sociaal en economisch vlak. Dit jaar werden de awards voor de 22e keer uitgereikt.

————-

Over Hitachi Data Systems

Hitachi Data Systems is wereldwijd leverancier van storage-oplossingen en dochterbedrijf van Hitachi Ltd (NYSE: HIT). Het bedrijf ontwikkelt storage-producten met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid om risico’s van klanten te verlagen en ROI te maximaliseren. Door vanuit de filosofie van Service Oriented Storage de nadruk te leggen op het klantperspectief en daarbij de beste hardware, software en services te leveren, komt HDS tegemoet aan de behoeften van zijn klanten. HDS telt 2.900 medewerkers en doet zowel direct als via het partnerkanaal zaken met bedrijven en instellingen in meer dan 170 landen. Bijna 60 procent van de Fortune 100 bedrijven is klant van HDS.

Rate this post

Print Friendly