‘s-Hertogenbosch, 6 juni 2010 – Kind in Beeld, is het motto waarmee Océ de komende maanden een aantal projecten zal ondersteunen die vooral beogen kinderen, waar ook ter wereld, in hun ontwikkeling vooruit te helpen.

Uit de vele aanvragen voor sponsoring nam Océ het initiatief om voor de komende periode één belangrijk selectiecriterium te hanteren. Datgene waaraan Océ in het vervolg van het jaar 2010 zal bijdragen in de vorm van sponsoring, moet in het belang zijn van het kind. Een tweede voorwaarde voor projectadoptie is dat Océ deze support in de vorm van beeld-, print- of boekproducties moet kunnen realiseren. Dat is tenslotte de kernactiviteit van deze printingonderneming.

SOS

Na vaststelling van het thema ‘Kind in Beeld’, is gekozen voor een aantal initiatieven. Zo verzorgde Océ voor het nieuwe Amsterdamse kantoor van Net4Kids een fototentoonstelling en vaste decoratiebeelden voor deze to-the-point-charity kinderhulporganisatie. Vervolgens werd het verzoek van SOS kinderdorpen tot de vervaardiging van een fikse oplage fotoboeken van SOS-projecten gerealiseerd. Een deel van de SOS-foto’s worden gebruikt voor de aankleding van de Océ hospitality unit tijdens het Unicef Open, het tennistoernooi waarbij Océ een van de gastheren is.

Tenslotte werd besloten de aanvraag van het Lilianefonds te honoreren, in de vorm van 700 meter prints met een hoogte van ca. 3 meter. Met de prints wordt een fototentoonstelling geproduceerd van fotografe Monique Velzeboer in opdracht van het Lilianefonds. Daarnaast wordt met nog eens 350 meter afbeeldingen een Italiaanse beeldentuin in print vormgegeven. De presentatie vindt plaats tijdens de grote Liliane Beelden Parade – bij gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het Lilianefonds – van 10 tot 27 juni op De Parade in ‘s-Hertogenbosch.

WK-actie

Om ook binnen de eigen regio van Océ-Nederland het thema een vertaling te geven, zijn er in het kader van het aanstaande WK Voetbal in totaal zo’n 11.000 posters verspreid onder de jeugdleden van regionale voetbalclubs tijdens jeugdtoernooien. De A3 posters bevatten het speelschema en bieden de mogelijkheid om een eigen WK-poule te organiseren. Tegelijkertijd ontvingen alle voetbalverenigingen een WK-poster op A0 formaat ter decoratie van de kantine.

Rate this post

Print Friendly