Amsterdam, 2 juni 2010 – Pegasystems (NASDAQ: PEGA), marktleider op het gebied van Business Process Management (BPM) softwareoplossingen, heeft de financiële resultaten bekend gemaakt voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2010. De omzet voor het eerste kwartaal van 2010 is 20% gestegen naar 75,1 miljoen US dollar vergeleken met het eerste kwartaal van 2009. De nettowinst voor het eerste kwartaal van 2010 was 3,9 miljoen US dollar in vergelijking met 8,6 miljoen US dollar in het eerste kwartaal van 2009. Pegasystems genereerde 4,8 miljoen US dollar in cash uit zakelijke activiteiten en beschikte op 31 maart 2010 over 202,1 miljoen US dollar aan cash, cashequivalenten en verhandelbare aandelen. De resultaten van het eerste kwartaal van 2010 zijn exclusief de operationele resultaten van Chordiant, aangezien de overname pas in april was afgerond.

Een deel van de financiële resultaten:

Vooruitzichten

“In het eerste kwartaal van 2010 zagen wij opnieuw een sterke vraag naar onze gepatenteerde Build for Change® technologie”, aldus Alan Trefler, voorzitter en CEO van Pegasystems. “De invoering binnen marktsectoren zoals verzekeringen, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, overheidsinstanties, luchthavenbeheer en garantiebeheer is gestegen.

Onze nieuwe SmartBPM® 6 softwarerelease blijft de lat hoog leggen door ongeëvenaarde kracht, gebruiksgemak en mogelijkheden te bieden op het gebied van collaboration. SmartBPM® wordt steeds vaker beschouwd als de technologie die de kloof overbrugt tussen business en IT en tot grotere operationele efficiëntie leidt, daarmee zorgdragend voor een snelle return on investment. We blijven SmartBPM® aanvullen met ‘solution frameworks’, zoals de Individuele Sales Process Manager™ voor de Gezondheidszorg, waarvan de release samenviel met de nieuwe hervorming van de zorgwetgeving in de VS, om verzekeraars te helpen bij het inschrijven van miljoenen nieuwe verzekeringsaanvragers. De toevoeging van Chordiant medewerkers, technologie en klanten versterkt onze positie in de groeiende markt voor Customer Experience Management.”

“Wij hebben ons groeibeleid naar verwachting kunnen uitvoeren. Onze operationele uitgaven zijn een afspiegeling van onze investeringen in sales, marketing en R & D medewerkers, waaruit de grote meerderheid bestaat van de 113 nieuwe werknemers in dit kwartaal”, voegde Craig Dynes, Pegasystems’ CFO, toe. “Met de afronding van de overname van Chordiant zijn wij in staat om onze omzetverwachting voor 2010 te verhogen tot ongeveer 348 miljoen US dollar op GAAP-basis, of 360 miljoen US dollar op een niet-GAAP basis. Wij voorzien geen veranderingen in de winstgevendheid van Pegasystems’ core business in 2010 en verwachten dat de overname van Chordiant positief zal bijdragen. Aangezien de overname pas zeer recent is afgerond, hebben we onze boekhouding nog niet klaar en kunnen dus nog geen up-to-date winststuring voor 2010 geven. De nieuwe bedrijfscombinatieregels beïnvloeden echter wel al onze jaarrekening; in Q1 noteerden we 1,5 miljoen US dollar aan acquisitiegerelateerde kosten, waarvan vele niet fiscaal aftrekbaar zijn en waardoor ons effectieve belastingtarief tot bijna 39% is gestegen. Deze acquisitiekosten, samen met vreemde valuta in Europa, weerspiegelen geen enkele wijziging in de zakelijke vooruitzichten, maar hadden invloed op onze winst per aandeel van ongeveer tien cent in het kwartaal.”Rate this post

Print Friendly